R. Karbauskis žada paviešinti dalį LRT dokumentų

  • Teksto dydis:

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis žada paviešinti dalį Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) Seimo nariams atsiųstų dokumentų. Politikas sako, kad juose matomi skandalingi faktai apie LRT lėšų naudojimą.

„Matydamas, jog bus bandoma daryti vis didesnį spaudimą Seimo komisijai, man asmeniškai, nutariau pasinaudoti savo teise išviešinti kai kuriuos nuasmenintus LRT Seimo nariams atsiųstus dokumentus, kad taptų akivaizdu, jog Seimo narių noras tirti LRT finansinę veiklą turi daug daugiau pagrindo, nei tai įmanoma įsivaizduoti“, – feisbuke parašė R. Karbauskis.

Jis BNS sakė, kad dokumentai bus paviešinti antradienį, jog iki to laiko dokumentai būtų nuasmeninti ir paruošti skelbimui.

„Seimo nariai mato tą dalį LRT pateiktų dokumentų, kurią LRT sutiko Seimo nariams pateikti. Tuose dokumentuose matomi tokie skandalingi faktai apie LRT lėšų naudojimą, jog pradžioje, dar prieš kreipiantis į LRT, to net nebuvo įmanoma įsivaizduoti“, - feisbuke teigia politikas.

„Belieka tik spėlioti, kas nutiks, kai bus pateikta likusi LRT finansinių dokumentų dalis, kuri Seimo nariams nebuvo pateikta, motyvuojant konfidencialumo sąlygomis“, – rašo „valstiečių“ lyderis.

„Pareiškiu, jog esu pasiruošęs prisiimti visas pasekmes, kuriomis Seimo nariams grasinama viešoje erdvėje, ir ketinu antradienį viešoje spaudos konferencijoje pristatyti tai, kas man, kaip Seimo nariui, Lietuvos piliečiui nesuvokiama ir atrodo, kaip pasityčiojimas iš visų mokesčių mokėtojų, švaistant valstybės lėšas, jau nekalbant apie kylančius klausimus dėl atskirų, su LRT susijusių asmenų atsakomybę“, – teigia jis.

R. Karbauskis taip pat pareiškė, kad jam „yra žinomi nuslėpti informaciją suinteresuotų asmenų veiksmai, po to, kai ėmėsi domėtis LRT finansais“.

Jis teigė, kad pastaruoju metu pasigirdusiais kaltinimais jam dėl valdomų žemės plotų siekiama sustabdyti LRT finansinės veiklos tyrimą.

„O ir toliau mane viešumoje kažkuo kaltinti - yra dar viena iš priemonių, siekiant bet kokia kaina sustabdyti Seimo komisijos darbą. Galvoju, iki kokio absurdo bus prieita ateityje? Nes jau pasirodo, jog dabar kaltinamuoju tampu ne tik aš, bet ir tūkstančiai Lietuvos žmonių, kurie teisėtai valdo virš 200 ha žemės“, – rašo R. Karbauskis.

Jo teigimu, „kaltintojai puikiai žino, kad laikantis Lietuvos Respublikos įstatymų, Lietuvos piliečiai galėjo turėti ne vieną įmonę, kuri nuosavybėje turėjo iki 500 hektarų“.

„Apie verslą, trąšas, grūdus tikrai plačiau nešnekėsiu, nes tai išsamiai komentavo verslo atstovai, aiškiai parodydami, jog kaltinti dešimtis Lietuvos įmonių, importuojančių trąšas, ar eksportuojančių grūdus, reikia kokio nors realaus pagrindo“, – rašo R. Karbauskis.

„Ar įmonės kaltos, kad Europos Komisija nustatė muitus, antidempingo priemones, kuriomis vadovaujasi visos Europos šalių įmonės ir vykdo prekių importą iš trečiųjų šalių? Teiginiai, jog kažkas kažką apgaudinėja, yra neteisingi, nes priežiūrą atlieka ne tik valstybinės, bet ir Europos Sąjungos institucijos, kurios, užfiksavus pažeidimus, trąšų gamintojams pritaikytų tokias priemones, kad įmonės neišvengiamai bankrutuotų,“ – teigia jis.

„Nenorėdamas plėstis į begalę kaltinimų, kurie pristatomi klausimų pavidalu, pasakysiu, jog net teoriškai negaliu būti kaltas nei dėl vieno išsakyto kaltinimo, nes pats nesu nei kontroliuojančios valstybinės įstaigos atstovas, nei kažkokių kaltinimuose minimų prekių gamintojas. Gal tik galiu būti siejamas su tų prekių vartojimu, bet tada kaltinamaisiais tampa šimtai tūkstančių žemdirbių, kuriems išgyventi padeda didelė konkurencija agrocheminių priemonių rinkoje“, – nurodo politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n...

n... portretas
viešumas reikalingas... kokia čia gali būti valstybinė paslaptis... nereikia iš valstybinės įmonės daryti uabo...

Jonas

Jonas portretas
tegu viešina, bet ir savo nesamonęs, būtų įdomu pažiūrėti

asanai

asanai portretas
Kiek kartų Karbauskis žodį tarė, tiek kartų anas jaučiu sugrįžo. Sveikiname su artėjančiomis Gretos paleistuvių iš Seimo metinėmis!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių