R. Karbauskis: turime absoliutų prezidentės pasitikėjimą

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi absoliutų prezidentės Dalios Grybauskaitės pasitikėjimą, sako partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Sakyčiau, absoliutų“, - žurnalistams po susitikimo su šalies vadove pirmadienį Prezidentūroje sakė R.Karbauskis, paklaustas, ar „valstiečiai žalieji“ turi D.Grybauskaitės pasitikėjimą.

Susitikime dalyvavo ir vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vedlių Saulius Skvernelis.

R.Karbauskis teigė, kad po laimėtų Seimo rinkimų partija turi iniciatyvos teisę formuoti valdančiąją koaliciją, ir prezidentė šią teisę gerbia.

Politikas tvirtino, kad su prezidente kalbėjosi apie atsakomybę, kuri tenka „valstiečiams“ po Seimo rinkimų.

„Pasidalinome tuo, ką mes matome, ir ką mato Jos Ekscelencija prezidentė apie didžiausias Lietuvos problemas. Labai šiltas pokalbis“, - kalbėjo R.Karbauskis.

Jo teigimu, kalbėti apie ministro pirmininko ir kitų ministrų kandidatūras yra ankstyva, kol nesuformuota valdančioji koalicija.

„Aš galiu pasakyti vieną. Manau, kad mes įrašysime naują kokybišką puslapį Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros bendradarbiavime“, - sakė politikas.

„Formuoti valdančiąją koaliciją formuoti turi būtent toks ryškus laimėtojas. Linkiu suburti skaidrią ir atsakingą daugumą, kuri turėtų naują, kokybišką požiūrį į valstybės valdymą, valstybės valdymo skaidrumą ir atsakomybę“, - žurnalistams Prezidentūroje pirmadienį sakė šalies vadovė.

Ji teigė besitikinti, kad tiek naujasis Seimas, tiek naujoji Vyriausybė ir Prezidentūra dirbs kartu produktyviai ir atsakingai.

Pasak prezidentės, Seimo rinkimų rezultatai lėmė esminius pokyčius Lietuvos politiniame žemėlapyje, o kokie tie pokyčiai bus, parodys laikas ir naujoji valdančioji dauguma.

D.Grybauskaitė nespėliojo, kokia valdančioji koalicija būtų parankesnė Lietuvai: „Čia tikrai būtų iš spėlionių rato“.

„Jokia dirbtinė koalicija, laikas ir mūsų istorinė patirtis rodo, ilgai neišgyvena. Partijos laimėtojos turi pačios susitarti, prisiimti atsakomybę dėl valstybės valdymo, ir tik tokia koalicija gali išsilaikyti visą kadenciją“, - sakė prezidentė.

Ji pirmadienį buvo susitikusi su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei konservatorių vadovybe.

Klausiama apie galimybes būtent šioms dviem partijoms susitarti dėl valdančiosios koalicijos sudarymo, D.Grybauskaitė sakė: „Aš tikrai nespėliosiu. Galimybes turi daugelis politinių jėgų, ypač kurios gavo daugiau palaikymo mūsų dabartiniame naujai išrinktame Seime, bet, deja, maksimali ir, sakyčiau, absoliuti dauguma yra „valstiečių“ rankose ir būtent jie kol kas turi galimybę pradėti konsultacijas ir burti valdančiąją daugumą“.

Šalies vadovė tikino iš „valstiečių žaliųjų“ pusės matanti atvirumą ir norą kalbėtis apie būsimą premjero kandidatūrą.

„Tai bus ateityje, bet toks pozityvus nusiteikimas yra ir tikiuosi, kad priklausomai nuo koalicijos mes kartu ir tarsimės, koks premjeras būtų geriausias Lietuvai“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Ji taip pat priminė, kad skiriant ministrus prezidento galimybės daryti įtaką yra didesnės, o iš būsimojo Ministrų kabineto ji reikalaus skaidrumo, atsakomybės ir profesionalumo.

„Tai yra tai, ko aš konstituciškai galiu reikalauti“, - sakė šalies vadovė.

„Valstiečiai žalieji“ Seimo rinkimuose iš viso iškovojo 56 mandatus. Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai Seime turės 31 atstovą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Man atrodo realiausi kandidatai į premjero postą būtų du: Gerb. Skvernelis ir gerb. Ingrida Šimonytė. Premjero be patirties - neįsivaizduoju....

...

... portretas
Pagal Konstituciją TIK Prezidentas turi teisę siūlyt Premjero kandidatūrą, o visi kiti sapaliojimai tai tik varlių pavasarinis kurkimas.

varge vargeli,

varge vargeli, portretas
tai nesiseka Lietuvai, vis gelbėtojų reikia
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių