R. Karbauskis tikisi, kad naujas socialdemokratų lyderis padės koalicijai

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimus laimėjus Gintautui Paluckui, „valstiečių“ lyderis tikisi, kad naujas socdemų lyderis nesugriaus koalicijos, o atvirkščiai - padės jai, ir tokia partnerystė, pasak Ramūno Karbauskio, bus naudinga visiems Lietuvos žmonėms.

„Labai džiaugiuosi, kad partija turės naują pirmininką ir bus stabili vadovybė, ir aš manau, kad tai bus į naudą valstiečiams ta prasme, kad jeigu bus išgryninta socialdemokratų partijos strategija, tai ji gali labiau padėti koalicijai ir valdžiai, negu trukdyti. Mes ideologine prasme nesame labai skirtingi, gal kaip tik socialdemokratams trūko ideologinio aiškumo, ir ta partnerystė bus labai naudinga Lietuvos žmonėms“, - BNS sakė R.Karbauskis. Jis teigė asmeniškai nepažįstantis G.Palucko.

Anot R.Karbauskio, naujojo partijos pirmininko rinkiminė retorika buvo „nevisiškai adekvati situacijai“, tačiau R.Karbauskis viliasi, kad G.Paluckas pateiks naujų pasiūlymų koalicijos programai.

„Aišku, pirmininkui reikės įvertinti visas faktines aplinkybes ir tada galvoti. Manau, kad labai protingi pareiškimai buvo - jeigu partija turės kokias nors naujas pastabas ir pasiūlymus koalicijos programai, tai tik džiugins. O dėl pačios Vyriausybės ar Seimo vadovybės struktūros, yra proporcijos ir ten derybų negali būti. Jeigu būtų sprendimas ką nors keisti, tai reikėtų nutraukti sutartį, o mano supratimu, naujasis pirmininkas tikrai nenorės sugriauti viso to, kas jau padaryta, ir kokybiškas darbas koalicijoje ir Vyriausybėje būtų labai naudingas socialdemokratams, galvojant apie partijos ateitį“, - kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

R.Karbauskis sakė džiaugiasis, kad tokios didelės partijos vadovu tapo jaunas vyras ir vylėsi, kad G.Paluckas išmoks siekti kompromisų.

„Jei jis taps kompromisų meistru, jis nesunkiai susitvarkys, ir jo tikrai didelė ir šviesi politinė ateitis laukia, o jeigu iš tikrųjų pabandys save iš karto pastatyti į tokią poziciją, kad tie pokyčiai turi būti labai greiti, tai tik pakenks sau ir partijai. Pasirengimas savivaldos rinkimai bus geras laikotarpis, kadangi tai labai svarbūs socdemams, taip pat ir „valstiečiams“, rinkimai, tai tie dveji metai bus labai naudingi jam. Tikrai labai partneriškai ir patarimais kuo galėsiu padėsiu, nes visi dirbame tiems patiems žmonėms, tai pačiai Lietuvai. Nei jiems, nei mums ne geriau, kad masiškai žmonės išvažiuoja iš Lietuvos“, - kalbėjo R.Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis atkreipė dėmesį, kad tarp pagrindinių partijų lyderių jis dabar yra vyriausias: „Labai gerai, kad ateina jauni žmonės, ir viskas su tuo greičiau pasikeis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar yra

ar yra  portretas
ar yra dar tokia valstybe kur teisti asmenys dalyvauja valstybes valdyme tikriausei ne

vabalas,

vabalas, portretas
,, nėra žodžio '' mesijus matote sprendžia politikos lygi , ir žiūri koki socdemu ,lyderi matys ateiti ir laukia šanso kaip prastumti nesąmonių popierių įstatymu nepalankiu kur jau niekas nenori imtys ir pritarti, ponams kolūkiečiams, balsu trukumas taip matosi kokio žygio ims šitas naujas ponas atėjas į socdemu , viršunę ,alpinistas matote pakeros naisiu ponui pritars kūrybai, ne tokio faršo nelaukite juk ir ten ne vienas puodus lipdo juk ten yra biski stypresnio gabaryto vedliu senu ponu kurie šitam vaikiui nebeleis daryti tokį ėjimą šachmatu lentoj, juk kas tu toks kad prastume tavo veidą juk piešką pastatė tik dėl balsu pralošimo nori įtikti rinkėjui, kurios prarado taip ir bando kombinacijas socdemu grandies styprinimui, žiūrėkite mes esame geri jaunimui leidome padirbėti , bet šitas vaikis yra įrankis mažas raktelis dar nesusitupėjas prieš šitokį simbolini komunos branduoli., kur tau, tik viščiukas žalias išsilupes iš kiaušinio pakėis kažką nieko nelauk naisiu ponas ne
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių