R. Karbauskis: socialdemokratai jokių sąlygų mums nekėlė

„Jokių pageidavimų dėl postų iš socialdemokratų neišgirdome. Jie nekelia jokių išankstinių sąlygų“, – teigia Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Jis taip pat sako, kad vyriausybėje galbūt bus tik vienas kitas jo vadovaujamos partijos narys ir kad būsimų ministrų pavardžių neverta ieškoti nei valstiečių ir žaliųjų rinkiminiame kandidatų sąraše, nei tarp 56 išrinktų Seimo narių. Apie prasidėjusias derybas dėl valdžios – žurnalistės Nemiros Pumprickaitės pokalbis su Ramūnu Karbauskiu ir socialdemokratų partijos vicepirmininku Algirdu Sysu.

– Pone Sysai, rinkimų naktį LRT studijoje jūsų partijos vadovas Algirdas Butkevičius sakė, kad 70 procentų, jog socialdemokratams reikėtų derėtis su valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir 30 procentų, kad nereikėtų. Tai buvo derinta su partija ar tik jo nuomonė?

A. Sysas: Negaliu pasakyti, nes kartu nebuvau. Partijoje buvo labai skirtingų nuomonių. Iš karto po rinkimų buvo daugiau manančių, kad reikėtų eiti į opoziciją. Tačiau pamačius, kaip vyksta derybos, kokią aroganciją demonstruoja antros vietos laimėtojai – konservatoriai – nuomonė mūsų partijoje kito. Partijos prezidiume nebuvo nė vieno, kuris sakytų, kad apskritai nereikia derėtis.

– Tą pačią rinkimų naktį A. Butkevičius taip pat sakė, kad jei partijos prezidiumas arba taryba pritars, kad derybos su valstiečių ir žaliųjų sąjunga turėtų prasidėti, jis tikrai nedalyvaus formuojant daugumą. O dabar jis ne tik formuotojas, bet ir derybų grupės vadovas. Kuo tai aiškinate?

A. Sysas: Jis yra partijos pirmininkas. Bet tai nereiškia, kad jis už mus visus ir visą partiją priims sprendimą. Yra taryba, mes penktadienį turėsime tarybos posėdį ir ji priims sprendimą dėl ėjimo į koaliciją. Iki tol mes dirbsime darbo grupėje, kuri bandys sudėlioti, sulieti į vieną dviejų partijų programas, pažiūrėti, kas mums priimtina, o kas ne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geri veršiai

Geri veršiai portretas
tie socialdemokratai Karbauskio ūkiui tiks:))

Esmė

Esmė portretas
SU socdemais bus valdžios testinumas , o žmonės balsavo už permainas.

Rinkeja mano ,klausia.

Rinkeja mano ,klausia. portretas
Karbauski? ar tai gerai kai tik prie lovio be jokiu programu,be reikalavimu.Vogimui juk nieko nereikia.Tik griebk.Daugumos valia pamynei pone .Zmones balsavo uz permainas,o tu.....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių