R. Karbauskis: šiuo atveju aš nemeluoju

  • Teksto dydis:

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis primygtinai neigia versijas, kad jis ar jo valdomas „Agrokoncernas“ yra parėmę eksparlamentarės „valstietės“ Gretos Kildišienės knygos leidybą, platinimą ir viešinimą.

„Agrokoncernas“ BNS penktadienį taip pat nurodė, jog yra „nesusijęs su šios knygos leidyba, platinimu ar viešinimu“.

R.Karbauskis taip pat kartoja, kad ketvirtadienį Vilniaus senamiestyje vykusiame susitikime, kuriame buvo ir G.Kildišienė, viešųjų ryšių agentūros specialistai ir teisininkė, dalyvavo nesislapstydamas.

„Valstiečių“ lyderis aiškino ketvirtadienio naktį po mįslingo susitikimo viešųjų ryšių agentūros „PR Service“ patalpose nebendravęs su žurnalistais, nes nežinojęs, kad jį filmuojantys ir fotografuojantys asmenys yra žurnalistai.

BNS pateikia penktadienio žurnalistų pokalbio su R.Karbauskiu santrauką:

– Ar jūs galite įrodyti, kad „Agrokoncernas“ tiesiogiai ar netiesiogiai kaip nors finansavo G.Kildišienės knygos leidybą?

– Aš neturiu jums nieko įrodinėti. Aš jums sakau: nieko koncernas nefinansavo. Finansavo, kaip rašyta delfi.lt, kiek aš žinau, pati buvusi Seimo narė.

– Ji savo lėšomis dengia ir viešinimo išlaidas?

– Jūs viešinat nemokamai, kaip suprantu. Ar jums moka pinigus? Aš to nežinau.

– Kodėl vakarykštis susitikimas vyko tokiomis keistomis aplinkybėmis?

– Aplinkybės visai nekeistos. Jis vyko viešoje vietoje Vilniaus centre. Nesuprantu, kas yra keista.

Viešoje erdvėje platinama neteisinga žinia neva aš finansuoju knygą. Tai buvo susitikimas, kuris buvo inicijuotas būtent tos PR agentūros vien dėlto, kad praneštų apie tai, jog tai visiškai nesusiję, nes tai yra nesusiję.

– Keista, kodėl vakar žurnalistams nekomentavote nieko. Net nesudarėte galimybės užduoti Jums klausimų.

– Aš privalėjau tą daryti? Turėjau tą daryti? Ar ką aš turėjau daryti?

– Jūs ir dabar neprivalote..

– Pasakysiu vieną dalyką – vakar, aš nežinau, kas ten buvo tokie, bet žurnalistai elgėsi neadekvačiai, įsiveržė į kažkokią įstaigą, pradeda reikalauti..

– Žurnalistus įleido...

– Aš šito nežinau. Vakar turėjome labai gerą progą su tos agentūros direktore (agentūros „PR Service“ Romualda Stonkute – BNS) stebėti, kaip formuojasi „fake news“ – neteisinga žinia.

– Jūs galėjote tą patį vakarą tą „fake news“ paneigti – išeiti, pakomentuoti ir paaiškinti, kas vyksta. (...) Kam reikia bėgioti kažkur, slapstytis?

– Ar aš bėgiojau?

– Jūs nesustojot žurnalistams.

– Aš nežinau, ar ten buvo žurnalistai, aš mačiau keturis vyrus, jūs norite teigti, kad ten buvo žurnalistai, aš nemačiau jūsų kamerų, nemačiau šitų ženklų ant kamerų, aš nieko to nemačiau, aš mačiau keturis vaikinus, kurie bandė mus stabdyti.

(...)

– Ar jus išvežė „Agrokoncerno“ vairuotojas?

– Mane kartais aptarnauja įmonė, kuriai aš sumoku už nuomą tos paslaugos. Aš visada moku, kai man atlieka kokią nors paslaugą.

– O kokiu automobiliu jūs atvykote į tą susitikimą?

– Jūs apklausą vykdote?

– Mes turime pagrindo manyti, kad sakote netiesą. Pavyzdžiui, vengiate atsakyti, kas jus atvežė į susitikimą.

– Aš neneigiau, kad išvykau automobiliu, kuris nuomojamas iš įmonės.

– Jūs atvykote su vienu, išvykote su kitu automobiliu?

– Aš jums į tą klausimą atsakysiu tada, kai tas klausimas turės kokį nors esminį ryšį su tuo, apie ką šnekame.

– Tai turi ryšį, nes jūs elgėtės keistai. Ir G.Kildišienė atvažiavo vienu ir išvažiavo kitu automobiliu. Kaip Jūs atvykote ir kaip išvykote iš susitikimo? Patikslinkite.

– Patikslinsiu vieną dalyką. Vakar už įstaigos, kuri yra oficiali vieša vidury miesto, durų brazdinosi kažkokie žmonės, kurie save vadina žurnalistais.

– Jie turėjo dokumentus.

– Aš šito nežinau. Aš neturėjau kontakto su jais. Po to yra teigiama, kad aš kažkokiu būdu kviečiau policiją ar dar kažką daryti...(...)

– Kodėl jūs vengiate atsakyti į klausimą, kaip atvykote, kokiu automobiliu į susitikimą? Jūs neatsakėte.

– Aš atsakiau į visus klausimus, į kuriuos norėjau atsakyti ir kurie susiję su tuo.

– Pone R.Karbauski. Tai yra susiję. Jūs atsakėte, kaip išvykote iš susitikimo, jūs pasakėte, kieno automobilis jus išvežė, atsakykite, kokiu automobiliu ir kokiu būdu jūs atsiradote toje vietoje?

– Kodėl aš turėčiau atsakinėti į šitą klausimą? Aš atvažiavau automobiliu, kuriuo galėjau atvažiuoti ir išvažiavau tuo automobiliu, kuriuo galėjau išvažiuoti.

– Tai buvo jūsų automobilis? Tuo pačiu ir atvažiavote, ir išvažiavote? Kodėl slepiate? Tai buvo du skirtingi automobiliai, teisingai?

– Aš nieko neslepiu. Aš nesuprantu jūsų klausimo. Kaip tai susiję su vakarykščiais įvykiais? (...) Kada žurnalistai veržiasi į privačios kompanijos biurą dienos metu reikalaudami parodyti kažkokius žmones ar dar kažką. Tai yra keista.

– Pone Karbauski, ar jūs dažnai meluojate?

– Jūs teigiate, kad aš meluoju?

– Aš klausiu.

– Aš nemeluoju šituo atveju.

– Šituo atveju. O šiaip dažnai meluojate?

– Aš nežinau, gal vaikystėje gal kažką ir teko pameluot.

– (...) Koks formatas buvo to susitikimo?

– Viešoje erdvėje platinama neteisinga žinia neva aš finansuoju knygą. Tai buvo susitikimas, kuris buvo inicijuotas būtent tos PR agentūros vien dėlto, kad praneštų apie tai, jog tai visiškai nesusiję, nes tai yra nesusiję. (...) Aš negaliu pasakyti, kodėl susitikime dalyvavo G.Kildišienė. Tai buvo viešųjų ryšių agentūros idėja kviesti tuos žmones.

– Bet G.Kildišienė yra artima jūsų bendražygė. Ar jūs pats tikite tuo, ką sakote dabar – kad ponia G.Kildišienė buvo su jumis vienoje patalpoje ir jūs net nežinote, kodėl ji ten buvo?

– Aš jos nekviečiau į tą susitikimą.

– Bet jūs pažįstami žmonės, ateinate, šnekatės...

– O kokia tame problema, kad aš pažįstu G.Kildišienę?

– Tiesiog neįtikinamai skamba, kad jūs nežinote, kodėl G.Kildišienė dalyvavo tame susitikime.

– Tai ar turiu kviesti ir organizuoti tokį sutikimą? Tiesiog viešųjų ryšių agentūra, pakviečia žmones, kurių vienus pažįstu, kitų nepažįstu, tai kur čia problema? Jūs matote problemą?

– Ne. Mes tik klausiame, norime sužinoti motyvą, kodėl ten buvo G.Kildišienė. (...) O kaip manote, gal šioje situacijoje padėtų tai, kad G.Kildišienė sutiktų atsakyti į klausimus, nes šiuo metu žiniasklaidai ji yra nepasiekiama.

– Negaliu atsakyt į tą klausimą, kodėl taip elgiasi G.Kildišienė. Čia jos asmeninis reikalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

b

b portretas
,, juk vėl meluoji meluoji, ir faktas tas kad nenori pripažinti kad jau esi vyras ir kad sijonas tavo smegenims prapūtė protą , oi vėjas vėjas bures pakėlė ir pusto tavo pinigus ,pus pus kol proto pripus ., bet juk mažas galvos kupstas tramdo užsupo jūros kopūstą ,, ir pagelbos nėra net ir tikros meiles žmonos ispanjuolos . dviratininkes nesulaukia,, va ką pinigai reiškia ,pameta galvele vyrai, dėl p p p p prchadnaja ,

Beale kas

Beale kas portretas
Pastebiu las yra norinciu Ramuna pridengti kad tai jo asmeninis reikalas. Nieko panasaus! Tapes parlamentaru tapo viesu asmeniu... Nori politikuoti - bulk pasiryzes buti po padidinamuoju stiklu. Nenori viesumio-neik i politika

Debilai zurnalistai

Debilai zurnalistai portretas
Na ir kantrus Karbauskis.KIENO ir koks reikalas su kuo jis susitinka,ar miega.Juk ne su rusu agentais buvo susitikes ir ne Lietuva pardavinejo Zurnalistai darosi panasus i klimaksine sutuoktine,kuri ir pati nenori ir vis iesko meiluzes.Duodamas priesaika,jis nekalbejo apie istikimybe zmonai,ar zurnalistams..O zurnalisto issilavinimas panasus i to,kuris is Sabo eme interviu
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių