R. Karbauskis: P. Žagunis neprivalo atsisakyti mero pareigų

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis nemano, kad įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba sulaukęs Panevėžio rajono meras „valstietis“ Povilas Žagunis turėtų palikti pareigas savivaldybėje.

P.Žagunis pateikė prašymą stabdyti jo narystę partijoje, tačiau BNS teigė dar negalįs pasakyti, ar liks vadovauti rajonui. R.Karbauskis savo ruožtu sakė nežinąs nė vieno mero, kuris po įtarimų atsisakytų pareigų.

„Ir Visagino merės atžvilgiu, ir Radviliškio mero atžvilgiu buvo kažkokios situacijos, nesidomėjau giliai, bet irgi buvo kaltinimai, buvo dar kažkas, analogijų yra, aš dar nežinau atvejų, kad meras būtų atsistatydinęs dėl to, kad jam pareikšti vienokie ar kitokie kaltinimai“, – BNS sakė R.Karbauskis.

Anot LVŽS pirmininko, šioje tyrimo fazėje klausimas dėl mero pareigų neturėtų būti keliamas, nes „turėjome aibę atvejų, kada buvo pareikšti įtarimai įvairaus rango (asmenims), merams ir taip toliau, ir jūs puikiai žinote, kad ne visos bylos baigėsi kažkokiais teismais“.

R.Karbauskio manymu, jo pavaduotojo partijoje P.Žagunio sprendimas stabdyti narystę LVŽS gretose yra geras.

„Aš manau, kad mero apsisprendimas yra gerbtinas, jisai siekia, kad tyrimas būtų sklandus ir nebūtų jokių sąsajų, kad jis čia priklauso partijai, kuri yra valdančioji. Mes lygiai taip pat tikimės, kad tyrimas bus nešališkas ir duos atsakymus į klausimus, kurie yra iškilę“, – teigė R.Karbauskis.

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba P.Žaguniui buvo pareikšti vykstant ikiteisminiui dėl keliasdešimties neskaidrių viešųjų pirkimų Panevėžio rajono savivaldybėje. Jų bendra vertė gali būti didesnė nei milijonas eurų. Politikas įtariamas daręs neteisėtą įtaką Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams, atsakingiems už viešųjų pirkimų organizavimą.

Teisėsaugai įtarimų kelia viešieji pirkimai, susiję su melioracijos, kelių ir gatvių priežiūros, rekonstrukcijos ir projektavimo darbais. Įtariama, kad Panevėžio rajono savivaldybės administracijos kai kurie valstybės tarnautojai galėjo sudaryti palankias sąlygas vienam pirkimų dalyviui, kuris dėl neskaidrių viešųjų pirkimų proceso laimėdavo konkursus ir gaudavo finansinę naudą. Už tai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams galimai buvo atsilyginta kyšiais, nurodo teisėsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trūksta žodžių,

Trūksta žodžių, portretas
kaip Karbauskis drįsta taip teigti, kad ir kiti kažkada neatsistatydino. Labai trumpa atmintis, juk ėjo į rinkimus sakydami kad skaidriai dirbs, nebus problemų jei reikės tai ir atsistatydins, o dabar še tau. Kaip galima nepavadinti jį melagiu, ir, iš vis šitiek skandalų, ar ne laikas jam pačiam galvoti apie atsistatydinimą.

Sidas

Sidas portretas
Kur fermeriai,ten skandalai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių