R. Karbauskis neigia slapstęsis per susitikimą viešųjų ryšių kompanijoje

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė nesislapstęs per atgarsio sulaukusį praėjusios savaitės susitikimą viešųjų ryšių kompanijoje.

„Viešųjų ir privačių interesų derinimo reikalavimus Seimo nariui puikiai žinau, šis susitikimas tokių nepažeidė. Tad kodėl esu daromas kone nusikaltėliu, kodėl sakoma, jog aš nuo kažko slapsčiausi? Pagaliau jei jau iš tikrųjų norėčiau slapstytis, manote, tokiam susitikimui nerasčiau geresnės vietos ir laiko?“, - sekmadienį vakare socialiniame tinkle „Facebook“ parašė R.Karbauskis.

„Faktas, kad susitikimas vyko dieną ir sostinės centre, net ir didžiausiems opozicionieriams turėtų aiškiai signalizuoti, kad jokio slapstymosi nebuvo. Bet tokius faktus, kaip žinia, patogiau nutylėti“, - teigė jis.

Minėtame susitikime ketvirtadienį dalyvavo R.Karbauskis, buvusi Seimo narė „valstietė“ Greta Kildišienė, keli viešųjų ryšių ekspertai ir advokatė Liudvika Meškauskaitė.

Maždaug aštuonias valandas viešųjų ryšių kompanijos „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose praleidęs R.Karbauskis išėjęs iš patalpos situacijos nekomentavo.

Jis teigia nematęs ir negirdėjęs, kad jo laukia žurnalistai.

„Aš viso to nei matau, nei girdžiu, nes ramiai dirbu biure. Jis įsikūręs sename Vilniaus pastate, todėl įvykių pastato koridoriuje visiškai nesigirdi. Vakarop pradedu gauti žinutes, kad kažkas vyksta su manimi, nes buvo atvykę daug apsaugos ir policijos. Ką?“, - rašė R.Karbauskis.

„Aš suprantu atvejus, kai esu kaltinamas „blogais“ Seimo sprendimais, nevykusia komunikacija... Bet dabar tai, kas vyksta, panašu į persekiojimą, peraugantį į spaudimą, kada grupė žurnalistų su mikrofonais rankose reikalauja prisipažinti padarius kažką negero“, - pridūrė jis.

Politiko teigimu, trumpo susitikimo metu viešųjų ryšių kompanijos patalpose buvo aptartas galimas bendradarbiavimas su „PR Service / Edelman Affiliate“. Pasak jo, taip pat buvo aptartos „skleidžiamos tokios keistos žinios, neva aš prisidėjau prie knygos finansavimo“.

Politikas aiškina vakare su kompanijos vadove Romualda Stankute vykdęs „socialinį eksperimentą“, kurio metu stebėjo, kaip žiniasklaida formuoja „neteisingas žinias“.

BNS šaltiniai teigia, kad susitikimas ketvirtadienį buvo numatytas neseniai išleistos G.Kildišienės biografinės knygos „Atvirai“, taip pat šios knygos viešinimo ir platinimo kampanijai aptarti.

Ragins atsakyti į klausimus apie G. Kildišienę

Šeštadienį Šiaulių rajone, Naisiuose, planuojamame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąskrydyje ir tarybos posėdyje keli tarybos nariai žada raginti lyderį Ramūną Karbauskį atsakyti į klausimus, susijusius su eksparlamentare Greta Kildišiene ir jo vaidmenį leidžiant jos knygą.

„Pirmininkas turės pasiaiškinti ir paaiškinti, kas ten iš tikrųjų vyko. Aš būsiu vienas iš tų žmonių, (kurie reikalaus paaiškinimų)“, – sakė „valstiečių“ pirmininko pavaduotojas, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Virginijus Sinkevičius.

Kitas R.Karbauskio pavaduotojas Kęstutis Mažeika taip pat žada reikalauti atsakymų.

Pasak jo, partijos pirmininkas turi rodyti aukščiausius standartus.

„Norėtųsi to aiškumo žmogiškai. Manau, kad kai susitiksime, būtinai išsiaiškinsime“, – kalbėjo parlamento Aplinkos apsaugos komiteto vadovas.

„Valstiečių“ partijai nepriklausantis, tačiau su ja į parlamentą išrinktas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas taip pat tvirtino, kad R.Karbauskis turi „labai atvirai“ pateikti visus atsakymus dėl galimos jo paramos G.Kildišienės knygai.

„Ypatingai vertinant kontekstą – jei tai būtų ponios Gretos asmeninė iniciatyva, vienas dalykas. Ji, matyt, nebėra viešas asmuo. Bet kadangi mes matome, kad partijos vadovas patarinėjo, rodė tokį dėmesį tai knygai ir ponios Gretos asmeniui, vienareikšmiškai tie klausimai turi būti atsakyti kuo greičiau, nes priešingu atveju bus didžiulė žala daroma ir pačiai partijai, ir frakcijai, ir tai gali būti kliūtimi priimant sprendimus, nes tam, kad priimtume sprendimus, reikia visuomenės pasitikėjimo ir paramos“, – teigė Seimo narys.

Parlamentarai sakė, kad jiems skaudu dėl R.Karbauskio veiksmų, nes jie diskredituoja politinę jėgą ir nuveiktus darbus.

„Mes galime kalbėti, kad kažkam galbūt ta situacija yra juokinga, bet labiausiai skauda tai mūsų bendruomenei, kuri dirba ir ėjo į rinkimus daryti pokyčių“, – kalbėjo V.Sinkevičius.

„Tai diskredituoja ir partiją, ir frakciją, nors nei partija, nei frakcija neturi nieko bendro su asmeniniais jo susitikimais“, – pridūrė politikas.

Jam antrino V.Bakas: „Džiaugiuosi, kad frakcija dirba, (...) bet man skaudu girdėti ir skaityti tuos dalykus, kai mes švaistome laiką tokioms muilo operoms“.

Jis tvirtino liūdintis, kad „partija tiek jėgų meta į ponios Gretos klausimus, į asmenį“.

„Man norėtųsi matyti partijos vadovybės pastangas, koncentruotas į vidaus politikos klausimus. Aš bandysiu pats inicijuoti dar vasarą – susėsti su kolegomis, pasikalbėti apie tai, ką mes galime padaryti, kad ta reputacija frakcijos, kurioje daug dominuoja ponios Gretos (tema – BNS), pasikeistų“, – teigė V.Bakas.

„Manau, kad esame pajėgūs padaryti dar daugiau, priėmėme daug svarbių Lietuvai sprendimų pavasario sesijoje, įrodėme, kad galime tuos sprendimus priimti, ir, tiesą sakant, ta istorija su Greta... Nemanau, kad turėtų būti prioritetai skiriami taip“, – pridūrė jis.

K.Mažeika teigė, kad susiklosčiusi situacija nepuošia partijos.

„Atrodo, neblogai baigėme pavasario sesiją, bet tokie „perliukai“ vis tiek duoda negatyvą. Tai nėra susiję su politika, su priimamais sprendimais, bet žmonėms įdomu, spauda rašo ir todėl gaunasi toks šešėlis, – sakė K.Mažeika. – Nesinorėtų, kad tokie dalykai būtų, turime rodyti rimtą veidą ir rimtas pozicijas.“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vicepirmininkai Bronis Ropė, Arvydas Nekrošius ir Viktoras Rinkevičius situacijos BNS nekomentavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trumpai

Trumpai portretas
Šalin rankas nuo tautos gerbiamo žmogaus!!!

...

... portretas
Pamirškim tuos gėjus, geriau meilužių luomą įteisinkim!

ar tik ne zalieji,jiems nepatnkancius komentarus,

ar tik ne zalieji,jiems nepatnkancius komentarus, portretas
laikina))))
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių