R. Karbauskis: laikyti save pralaimėjusiais nematome prasmės

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad savivaldos rinkimų rezultatai partijai nėra tokie geri, kaip tikėtasi, tačiau bendra pozicija pagerinta, ypač miestuose.

„Aišku, šitų rinkimų nelaimėjome, bet gavome daug daugiau mandatų. (...) Laikyti save pralaimėjusiais nematome prasmės“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Valdovų rūmuose sakė R. Karbauskis.

Jo duomenimis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) per sekmadienį vykusius savivaldos rinkimus gavo apie 230 mandatų savivaldybių tarybose – trečdaliu daugiau nei turi šiuo metu. Prieš savivaldos rinkimus R. Karbauskis prognozavo, kad partija laimės apie 300 mandatų.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šiemet partija iš viso surinko 11,4 proc. balsų, 2015-aisiais gavo 7 proc. balsų.

Aišku, šitų rinkimų nelaimėjome, bet gavome daug daugiau mandatų.

„Tikrai ženklus padidėjimas ir galvoju, kad kituose savivaldybių rinkimuose mes jau labai rimtai kibsime į atlapus tiems, kurie kol kas turi daugiau mandatų, bet mes labai stipriai priartėjome prie jų“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininko teigimu, „valstiečių“ balsus surinko įvairūs visuomeniniai komitetai. Juos R. Karbauskis vadino artimiausiais partneriais savivaldybėse.

„Akivaizdu, kad rinkimus laimėjo komitetai, ir mūsų daug balsų, kurie nacionaliniu mastu tikriausiai būtų atitekę Valstiečių ir žaliųjų sąjungai, laimėjo komitetai, ypač miestuose“, – tvirtino R. Karbauskis.

VRK duomenimis, visuomeniniai komitetai bendrai surinko daugiausia rinkėjų balsų – beveik 27 procentus.

„Valstiečių“ vadovas atkreipė dėmesį, kad pirmą kartą LVŽS turės atstovų didmiesčių tarybose – Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės, Palangos.

Partijos pirmininkas tvirtino skatinsiąs „valstiečius“ įvairiose savivaldybėse sudaryti kuo platesnes koalicijas.

LVŽS pirmasis vicepirmininkas europarlamentaras Bronis Ropė pabrėžė, kad per šiuos savivaldos rinkimus partija parodė geriausią rezultatą nepriklausomybės laikotarpiu.

Skaičiuodamas suklydo

„Valstiečių“ lyderis teigia suklydęs, kai deklaravo ambiciją „valstiečiams“ sekmadienį vykusiuose savivaldos rinkimuose laimėti daugiausiai mandatų į tarybas ir merus.

„Nemanau, kad mus už ką nors baudė, mes tiesiog norėjome laimėti, bet nelaimėjome. Suklysti galima, šiuo atveju aš skaičiuodamas suklydau, tačiau džiaugiuosi, kad rinkimuose turime labai daug mums artimų kolegų, kurie laimėjo. Tai yra komitetai, ir mes su jais dirbsime“, - sakė R. Karbauskis pirmadienį vykstančioje konferencijoje rinkimų rezultatams apžvelgti.

Pasak jo, tai, kad nebuvo pasiekti užsibrėžti rezultatai, susiję ir su tuo, kad ne visi „valstiečių“ kandidatai buvo stiprūs.

„Aš manau, kad kai kuriose savivaldybėse mūsų kandidatai nebuvo tokie stiprūs ir nepagerino savo rezultato. Tačiau žiūrint bendrą mandatų skaičių ir jų didėjimą - tai ženklus (partijos laimėtų mandatų. - ELTA) padidėjimas ir aš galvoju, kad jau kituose savivaldybių rinkimuose mes labai rimtai kibsime į atlapus“, - sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis prieš rinkimus teigė, kad „valstiečiai“ laimės daugiausiai savivaldos tarybos narių ir merų postų. Tačiau už „valstiečius“ daugiau tarybos narių mandatų surinko visuomeniniai rinkimų komitetai (26,76 proc.), konservatoriai (16,03 proc.) ir socialdemokratai (13,26 proc.). Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą surinko 11,14 proc. mandatų.

Per pirmąjį merų rinkimų turą išrinkti du LVŽS atstovai – Vytas Jareckas Biržų rajone ir Antanas Bezaras Šiaulių rajone. Į antrąjį turą pateko 11 šios partijos kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Evy Raes

Evy Raes portretas
Esame profesionalų, besispecializuojančių visų rūšių finansavime, grupė. Mes siūlome paskolas tarp rimtų žmonių, galinčių mokėti 3% palūkanų normą. Mūsų paskolų principai visų pirma grindžiami abipusiu pasitikėjimu, abiejų šalių įsipareigojimų laikymusi ir paskolų bei grąžinimo standartų laikymusi. Jei turite finansinių problemų arba turite projektą, prašome susisiekti su mumis ir gauti daugiau informacijos. Paštas: ing.financefrance@gmail.com   Labai ačiū

aisku

aisku portretas
Ir kvailam aisku kad Konservai dare viska kad pakenktu siai darniai dirbanciai daugumai ir visai Karbauskio vadovaujamai partijai per rinkimus juk ne veltui konservatoriai treniravo pedagogus kad moketu ir kaip reikia laipioti pro langus aisku visiem jiem buvo PUDRINAMI smegenys kaip turi elgtis per rinkimus rezultate konservai savo juoda darba atliko su pliusu

Anonimas

Anonimas portretas
Aukštai šoko tai ir gavo kas priklauso.Geriau būtų kad melagio iš vis nebūtų tai atsipūstų žmonės.Dabar visur vyrauja pedofilai,vaikgrobiai,pardavinėjimi geriausi pastatai,grobstymas,teisėsaugoj nėra tvarkos,bendrai kur tik pasisuksi visur didžiulė betvarkė.Tokius reikia kuo greičiau vyti lauk,nes mes liksime be valstybės ir nežinosime kuo mes esame.Tokia tvarka šioje valdančioje partijoje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių