R. Karbauskis kreipėsi į prokurorus dėl pažymos apie jo ryšius su Rusija

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVSŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pranešė kreipęsis į prokuratūrą dėl, anot jo, melagingos informacijos paskleidimo.

Politikas parašė pareiškimą Vilniaus apylinkės prokuratūrai su prašymu pradėti tyrimą dėl nenustatyto asmens neteisėtų veiksmų, tai yra tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimo per visuomenės informavimo priemones, pranešė LVŽS Infocentras.

„Galima toleruoti agresyvią ir dalykišką kritiką, tačiau atviro melo fabrikavimą ir skleidimą viešoje erdvėje prieš pat lemiamus Seimo rinkimų balsavimus vertinu tik neigiamai. Nors visuomenė ir žiniasklaida parodė informacinį raštingumą ir sąmoningumą liūdnu šypsniu palydėdama oponentų ar valstybės išorės priešų veiklą, tačiau teisėsaugos institucijos turėtų išsamiau išanalizuoti ir pateikti savo išvadas“, – pranešime cituojamas R.Karbauskis.

Nors visuomenė ir žiniasklaida parodė informacinį raštingumą ir sąmoningumą liūdnu šypsniu palydėdama oponentų ar valstybės išorės priešų veiklą, tačiau teisėsaugos institucijos turėtų išsamiau išanalizuoti ir pateikti savo išvadas.

Pernai lapkritį naujienų portalas delfi.lt citavo neva iš Ukrainos gautą pranešimą, esą R.Karbauskis bendradarbiauja su Rusijos užsienio žvalgybos tarnyba. Rašte teigiama, kad Karabaso slapyvardį turintis Lietuvos politikas palaikė nuolatinius kontaktus su trimis šios Rusijos specialiosios tarnybos pareigūnais: Aleksejumi Peršinu (slapyvardis „Nuliepėlis“), Vadimu Getmanec (slapyvardis „Rubuilis“) ir Elanda Morgets, A.Peršino drauge. Tvirtinama, neva R.Karbauskis įėjo į Europos žydų kongreso prezidento, Kremliui artimo Viačeslavo Mošės Kantoro agentūrinę grupę, dirbusią Rusijos specialiosioms tarnyboms.

R.Karbauskis teigia gyvenime negirdėjęs tokių žmonių ir su jais nesusitikęs.

Politiko įmonės prekiauja iš Rusijos importuojamomis trąšomis, kurias „Agrokoncernui“ parduoda V.M.Kantoro įmonė „Acron“.

Lietuvos valstybės saugumo departamentas (VSD) delfi.lt teigė, kad jokių oficialių pažymų iš užsienio žvalgybų apie R.Karbauskį nėra gavęs.

R.Karbauskis trečiadienį pranešė, kad kreipėsi ir į VSD. Pasak politiko, „įgyvendintų veiksmų visuma atitinka hibridinio karo II fazę, kai vykdomos specialiosios operacijos, siekiant klaidinti politikos ir karinius lyderius koordinuotomis diplomatinių kanalų, žiniasklaidos ir aukščiausių vyriausybės bei karinių agentūrų priemonėms platinant fiktyvius duomenis, įsakymus, nurodymus ar instrukcijas“.

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Kubilius viešu pranešimu pasveikino šį LVŽS lyderio žingsnį.

„Iš Ramūno Karbauskio elgesio ir tos garsiosios pažymos viešo aptarinėjimo susidaro vaizdas, kad pats R.Karbauskis ją ir atidavė naujienų tinklalapio DELFI žurnalistams. Tikrai manau, kad iniciatyva kreiptis į prokurorus ir VSD yra gera ir tinkama. Tikiuosi, kad tai leis ir pačiam R.Karbauskiui pagaliau atsakyti į esminius klausimus, kurie kyla visuomenei dėl jo verslo. Taip pat į šiuos klausimus atsakyti galėtų padėti ir kreipimąsi gavusios tarnybos“, – pareiškė A.Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Paprastas būdas pasitikrinti ką apie Karbauskį žino specialiosios tarnybos. Bet ten ne durniai sėdi.

jankis

jankis portretas
aš karbauskio vietoje,ne pažymos prašyčiau,o landzbergines kiaules tvartan uždaryčiau

Pažyma

Pažyma portretas
Senai atėjo laikas nustatyti kenkėjus,dorų žmonių žemintojus,ir juos griežtai bausti.Nors visiems aišku,kad galimai tai daro,konservatoriško protelio žmogeliukai.Reikia su tuo kuo skubiau ir griežčiau kovoti,o ne skatinti juodintojus.Baikite tų prakeiktų pažymų ,ir jų išduodančių įstaigų erą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių