R. Karbauskis: koalicija sumažėjo, bet nemanau, kad čia problema

Žlugus frakcijai „Lietuvos gerovei“ valdantieji formaliai nebeturi daugumos, tačiau „balsų prasme niekas nepasikeitė“, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Tai reiškia, kad koalicija dabar sumažėjo tiek žmonių, kiek buvo jų frakcijoj, koks bus sprendimas frakcijos, ar ji atsikurs, aš nežinau, bet balsų prasme jokio skirtumo neatsitiko, tie žmonės nepakeitė savo nuomonės“, – BNS pirmadienį sakė R. Karbauskis.

„Vienas žmogus, kuris išėjo, net ir tas balsuoja su valdančiąją dauguma, dėl to nemanau, kad čia problema“, – pridūrė valdančiųjų „valstiečių“ vadovas.

Seimo narys Kęstutis Bartkevičius pirmadienį paliko valdančiojoje koalicijoje esančią frakciją „Lietuvos gerovei“, ir ši grupė parlamente iširo. Joje buvo septyni nariai – tai minimalus skaičius frakcijai sudaryti.

Vienas žmogus, kuris išėjo, net ir tas balsuoja su valdančiąją dauguma, dėl to nemanau, kad čia problema.

Su K. Bartkevičiumi BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Valdantieji iki „Lietuvos gerovei“ griuvimo formaliai turėjo 74 balsus, be šios frakcijos jų lieka 67 atstovai.

K. Bartkevičius tapo Seimo narių Mištios grupės nariu, jai automatiškai priskirti ir visi nebeegzistuojančios „Lietuvos gerovei“ parlamentarai.

Buvusios frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius sakė, jog K. Bartkevičiaus sprendimas jam buvo staigmena – sužinojo prieš pat posėdį.

„Tik dabar sužinojau, aš nebesuprantu, kas pas mane tie per vyrai. Daro pareiškimus, bet manęs neinformuoja. Gerbiamas Kęstutis galėjo pas mane ateit prieš kelias dienas ir sakyt – aš išeinu iš frakcijos. Jis man šiandien atėjo prieš pat, sako, man liepė Žemaitaitis jau šiandien atiduot“, – BNS sakė V. Kamblevičius.

V. Kamblevičius svarstė, kad K. Bartkevičius pasitraukė, nes „užstrigo visos tos problemos dėl ministro posto, jis labai norėjo būti tuo ministru“.

Parlamentaras taip pat sakė tikintis, jog pavyks suburti frakciją iš naujo. „Nežinau, ką darysim, viskas bus gerai, tikimės (suburti frakcija iš naujo – BNS), rasim (atstovų – BNS), nėra problemų“, – kalbėjo V. Kamblevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ei tu piliete

ei tu piliete portretas
ar straipsni skaitei?Kurioj vietoj cia tie koncervatoriai tau kazka padare? Tie runkeliai visai suzombejo. Tu

Pilietė

Pilietė portretas
Netrukdykit dirbti Karbauskio komandai kurie dar dirba Lietuvai per 3 metus matosi, kad žmonės jau geriau gyvena jeigu konservatoriai nedarytų sumaišties dirbtų dar geriau!!!!!!

tam sauliui

 tam sauliui portretas
Karbauskis didziausia problema visokio plauko aferistams .Sekmes Ramunui ir jo komandai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių