R. Karbauskis: „klastūnynas“ kelia audras vandens stiklinėje

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pritaria Agnei Širinskienei ir sako, kad opozicija „kelia audras vandens stiklinėje“ dėl techninių įstatymo pataisų.

Pasak pirmininko, lėšos papildomam partijų finansavimui, kurios būtų skolinamos kartu su lėšomis, būtinomis pasiekti 2 proc. nuo BVP įsipareigojimams NATO, yra tik techninė įstatymo pataisa ir jokios grėsmės nacionaliniam saugumui nekelia.

Pasak „valstiečių“ lyderio, toje pačioje biudžeto eilutėje numatytos lėšos, užtikrinančios skaidrų parlamentinių partijų finansavimą, lėšos referendumui, rinkimams, užsienio valstybių svarbių asmenų vizitams, daugiabučių namų atnaujinimui, kredito unijų sistemos struktūrinei reformai įgyvendinti, arbitražų ar teismų sprendimams, kuriais priteistos sumos iš Lietuvos valstybės, bei įsipareigojimams NATO vykdyti.

R. Karbauskio teigimu, tai yra vienintelis būdas spręsti papildomų valstybės poreikių finansavimą, nepersvarstant viso valstybės biudžeto.

„Pataisos, kurias suderinusi su Vyriausybės vadovu, pateikė Seimo narė Agnė Širinskienė, net jeigu būtų teikiama kitais būdais (t. y. atskiru projektu), po komitetų svarstymų vis tiek būtų įrašytos į vieną ir tą patį vienintelį dokumentą - 2018 metų Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo Nr. XIIIP-2470(2) pakeitimo projektą“, - penktadienį feisbuke rašo R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis sako, kad dėl pataisyto partijų finansavimo modelio kritikos iš prezidentės komandos nesulaukė, o kaip tik prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė „Žinių radijui“ sakė, jog tenka pripažinti, kad „valdantieji išgirdo prezidentės išsakytą kritiką ir pastabas. Ir projektai, jei jie bus priimti tokie, kaip pataisyti variantai, yra visai kitokios kokybės“.

Neklystančiais save pristatantys konservatoriai, kurių sprendimai praskolino Lietuvą, beveik trečdalį jos gyventojų priversdami emigruoti, kelia dirbtinį triukšmą, nieko nesiūlo ir neigia visus dabartinės valdžios sprendimus.

„Taip, mes neišvengiame klaidų, bet, kaip ir M. Lingės įvardinta situacija rodo, jas pripažįstame ir taisome, stengiamės, kad priimant tokią gausą būtiniausių sprendimų, klaidų būtų maksimaliai išvengta. Gal būtų viskas kitaip, jei savo klaidas pripažintų ir opozicija, jas taisytų? Man tenka tik apgailestauti, kad jie renkasi kitą kelią“, - rašo R. Karbauskis.

R. Karbauskis konservatorius savo tekste įvardino „klastūnynu“ ir kaltina visuomenės kiršinimu bei kad savo keliamais skandalai bando užgožti valdančiųjų priimamus sprendimus, jų tikslus ir laukiamus rezultatus.

„Neklystančiais save pristatantys konservatoriai, kurių sprendimai praskolino Lietuvą, beveik trečdalį jos gyventojų priversdami emigruoti, kelia dirbtinį triukšmą, nieko nesiūlo ir neigia visus dabartinės valdžios sprendimus. Jie pasirinko su politine etika prasilenkiančią viešųjų ryšių taktiką, balansuojančia tarp patyčių ir melo.“, - rašo R. Karbauskis

ELTA primena, kad poreikis skolintis papildomai lėšų krašto apsaugai atsirado dėl spartesnio, nei buvo numatyta, šalies ekonomikos augimo. Planuojant 2018 m. biudžetą, tikėtasi, kad Lietuvos gynybos finansavimas turėtų siekti 2,006 proc. BVP. Tačiau dėl spartesnio ekonomikos augimo procentinė krašto gynybai skiriama dalis sumažėjo. 2 proc. BVP gynybai yra NATO dokumentuose užfiksuotas valstybių įsipareigojimas.

Rugsėjo 27 d. Seimo valdantieji lėšas papildomam partijų finansavimui nesėkmingai bandė slėpti po įstatymu, skirtu papildomai skolintis gynybai, kad skiriamos išlaidos atitiktų 2 proc. nuo BVP įsipareigojimams NATO.

Opozicijai nesiregistravus balsavime ir užsiregistravus tik 63 Seimo nariams, pasiūlymas buvo atidėtas. Šis valdančiųjų pasiūlymas sukėlė milžinišką opozicijos nepasitenkinimą. Opozicijoje esantys politikai valdančiųjų sumanymą vadino skandalingu ir grėsmingu nacionaliniam saugumui.

Prie pataisų ketinama grįžti ateinančios savaitės antradienį. A. Širinskienė Eltai tvirtino, kad tikriausiai naujų siūlymų nebus, todėl valdantieji sieks priimti tas pačias pataisas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
O agrosmirdalynas turškiasi baloje, nekeldamas bangų...

.

. portretas
Joo durnių tėvynėj daugėja aritmetine progresija...

Labai tikslus pasakymas

Labai tikslus pasakymas portretas
,, klastūnynas,,..ir jokio darbo žmonėms, nors pasivadino ,,žmonių,, partija. Pagarba ,, valstiečiams,, stiprybės jus palaiko vis daugiau likusių gyventi eilinių piliečių.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių