R. Karbauskis ketina Seimo nariams išrūpinti oficialias atostogas

  • Teksto dydis:

Seimo narių atostogos turi būti reglamentuotos ir prie šio klausimo bus grįžta peržiūrint Seimo statutą, sako didžiausios Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

„Seimo narių atostogų klausimas nereglamentuotas, ir būtų labai keista norėti, kad Seimo nariai niekada niekur neišvažiuotų. Jie tokie pat žmonės kaip ir visi kiti, mums galbūt reikėtų reglamentuoti atostogas, kad nekiltų jokių klausimų. Dabar toks patyčių variantas gaunasi – tarsi Seimo narys neturi teisės atostogauti. Teisę atostogauti turi kiekvienas Lietuvos pilietis, deja, (Seimo narių atostogos) nereglamentuotos“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė R.Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ vadovo, parlamentarų atostogų klausimas bus sprendžiamas kompleksiškai peržiūrint Statutą. Seime yra sudaryta darbo grupė Seimo statuto pataisoms, susijusioms su Seimo narių privačių interesų deklaravimu, parengti.

Dabar toks patyčių variantas gaunasi – tarsi Seimo narys neturi teisės atostogauti. Teisę atostogauti turi kiekvienas Lietuvos pilietis.

„Manau, kad taip (bus reglamentuotos Seimo narių atostogos), mes planuojame peržiūrėti Seimo statutą kompleksiškai, ir prie atostogų klausimo taip pat bus grįžta“, – sakė R.Karbauskis.

Seimo nariai oficialių atostogų neturi. Seimo rudens sesija prasideda rugsėjo 10 ir baigiasi gruodžio 23 dieną, pavasario analogiškai - kovo 10 ir birželio 30 dieną. Laiką tarp sesijų parlamentarai planuoja savarankiškai, ne sesijos metu keliauti Europos Sąjungoje gali laisvai, o vykstant į ne ES šalis reikia gauti Seimo valdybos leidimą.

Seimui įstatymu įtvirtinti parlamentarų kasmetinių mokamų atostogų trukmę dar 2004 metais nurodė Konstitucinis Teismas ( KT). Jo nutarime konstatuojama, kad „įstatymų leidėjui kyla pareiga įstatymu nustatyti Seimo nario kasmetinių mokamų atostogų trukmę“, o įstatyminis jų įtvirtinimas turi užtikrinti, kad tarpai tarp sesijų nebūtų traktuojami kaip poilsio laikas.

Seime buvo bandymų įgyvendinti šią KT nutarimo nuostatą, tačiau visi jie buvo nesėkmingi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma  portretas
,, va jūsų kolūkio pirmininko kokie norai rupi ,juk seimo tinginiai verčia iš koto naisiu , pona kur yra mūsų atostogų metas , norime jau tinginiai reikalauja o įpač seimo pirmininkas didis vadas ir bėga iš paskos ir dainas kuria ponui, karabauskiui, reikia ir algu ir kanceliariniu popieriu ir priemonių pinigo pinigo reikia ,antilopes pavydalo pagal pojemas plūgo broliui pavargome o tas monstras jau skandalus dar neapsivales bėga žada o juk bijo,kur toki burbula priputes su savo pavadotoją kur kaip sako jis pats aš tą ponia į partija priimiau ir tiek žadėjau kad visko bus tik eikime kartu ir bus nuormalu, o ne amoralu bus iki šikes visko ir te tau kaip nukrypo kad ir amoralu nukrypo nuo tiemos ir tiek skandalu privirta kad jau blogis tapo ,,,, aukščiau,,,,,,,visko,,,,,,,

...

... portretas
Prie ko čia Seimas, ir taip pusę metų nedirba; o kaip su Prezidentu?

Įdomu

Įdomu portretas
O prie tų reglamentuotų atostogų apmokėjimo kanceliariniai priedai irgi priklausys?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių