R. Karbauskis įvertino kvietimus V. Pranckiečiui jungtis prie Liberalų sąjūdžio

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis jau seniai apsisprendęs rinkimuose dalyvauti su Liberalų sąjūdžiu. Pasak jo, pastaruoju metu Seimo pirmininko kritika valdantiesiems yra per jį vykdoma Liberalų sąjūdžio rinkimų kampanija.

„Kuomet vakar buvo užsiminta, kad jis eis su liberalais, mes pasakėme: pagaliau jis apsisprendė, kas jis toks. Tai buvo žmogus, kuris apsimetinėjo esantis „valstiečiu“. Ir galiu pasakyti, kad tai buvo mano klaida. Aš neįžvelgiau to, kad žmogus apsimeta turintis vertybes, priklausančias Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai. Liberalų sąjūdžio vertybės yra visiškai mums priešingos“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis įsitikinęs, kad V. Pranckietis sprendimą eiti su Liberalų sąjūdžiu jau yra seniai priėmęs.

„Tai žmogus, kuris neturi jokios vertybinės linijos, pagrindo. Prieš kelis mėnesius jis šnekėjosi su Krikščionių demokratų sąjunga, dabar staiga persimetė į Liberalų sąjūdį. Jis sausio mėnesį teigė, kad yra nepriklausomas, ir galvojo dar būti „valstiečių“ kandidatas. Visa tai buvo melas. Dabar jau žinome, kad nuo praėjusio metų rudens vedė derybas su Liberalų sąjūdžiu, ir buvo tik laiko klausimas, kada jis apie tai praneš. Tai buvo paslaptis ir mums, ir netgi Liberalų sąjūdžio frakcijos žmonėms. Faktas yra tas, ką pripažino ir Viktorija Čmilytė–Nielsen, kad jie vedė derybas, ir manau, kad jie buvo susitarę jau seniai“, – sakė R. Karbauskis.

„Dabar jau aišku tapo, kodėl neprarado savo posto, nes liberalų frakcija kartu su konservatoriais ir G. Palucko socialdemokratais jį saugo kaip savo įrankį Seime. Šiuo atveju pasitelkė jį valdyboje, kad opozicija ten turėtų daugumą“, – teigė R. Karbauskis.

R. Karbauskis: tikriausiai V. Pranckietis nustebs, kai LVŽS sąrašas bus visiškai kitoks

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje trečiadienio rytą teigė, kad jam LVŽS rinkimų sąrašas yra visiškai aiškus. Pasak jo, premjeras Saulius Skvernelis bus pirmoje sąrašo vietoje, antroje – R. Karbauskis, trečioje – sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, ketvirtoje – Agnė Širinskienė, penktoje – parlamentaras Eugenijus Jovaiša. Pasak V. Pranckiečio, reitingavimas LVŽS yra tik imitacija.

„Jei vienas žmogus atsisėdęs reitinguoja, tai jis toks ir yra, tai tik imitacija reitingavimo“, – sakė V. Pranckietis.

Tuo metu R. Karbauskis Eltai teigė, kad tai yra visiškas melas.

„Dėl LVŽS reitingavimo tai jis aiškiai meluoja. Reitingavimas partijoje bus tik liepos mėnesį. Jokių sąrašų sudaryta nėra, jis tai daro, kad vėl mus specialiai pažemintų, nes, matyt, toks uždavinys duotas iš Liberalų sąjūdžio vadovybės“, – sakė R. Karbauskis.

„Aš realiai pasakyti, kas bus pirmas, kas bus antras sąraše, tikrai negaliu ir niekam tai nėra žinoma (...) Absoliučiai aišku, kad jis jau daro rinkiminę kampaniją. Jis akivaizdžiai meluoja. Visa visuomenė supras, kad kai įvyks reitingavimas, jis melavo. Jeigu aš nežinau, tai nesuprantu, kaip jis gali žinoti“, – retoriškai klausė R. Karbauskis.

Antradienį portalas LRT.lt pranešė, kad Liberalų sąjūdis pakvietė Seimo pirmininką V. Pranckietį Seimo rinkimuose dalyvauti kartu. Žinią Eltai patvirtino ir partijos lyderė V. Čmilytė-Nielsen.

„Galiu patvirtinti, kad su Seimo pirmininku ėmėme bendrauti, galima sakyti, nuo praėjusių metų rudens, nuo plačiai nuskambėjusios istorijos, kai man buvo pasiūlytas Seimo pirmininko postas valdančiųjų lyderio, ir pastaruoju metu jau šiais metais kelis kartus kalbėjome ir apie artėjančius rinkimus. Esame pakvietę (V. Pranckietį – ELTA) dalyvauti su Liberalų sąjūdžiu šiuose rinkimuose“, – Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen. Pasak jos, V. Pranckiečiui nėra siūloma stoti į partiją.

Pats V. Pranckietis tikina, kad pasiūlymą dar svarsto, ir pabrėžia gerbiąs asmenybes, prisidėjusias prie šios partijos ištakų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varguolis

Varguolis portretas
pasidare agronomas puikaus pinigelio, solidi bus senatve

tam Noriu

tam Noriu portretas
kas jau kas bet tavo Gabrio su visais tvarteliniais tokiu norėjimu niekas neperspjaus. Eikit koki Mineda susiagituokit i narius stot

Noriu ir aś i Seimą

Noriu ir aś i Seimą  portretas
Oi kaip visi valstiećiai ypać nepriklaysę partijai nori i Seimą. Valstiečių tikslas - kad nwi vienas iśdavikas nepatektų i Seima.ir aplamai kuo.mažiau svwtimų ir naujų.žmonių patektų. O kaip norisi vel bùti valdžioje, meluoti rinkejsms. Ir jais manipuliuoti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių