R. Karbauskis: G. Paluckas nori išvesti socialdemokratus iš koalicijos dėl rinkimų

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas nori išvesti partiją iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga, nes socdemams tai būtų paranku artėjant rinkimams, sako „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Aš suprantu, kad Socialdemokratų partijos naujasis pirmininkas iš tikrųjų turi tikslą, kad partija išeitų iš koalicijos. Tas tikslas pirmiausiai sietinas su savivaldybių ir kitais rinkimais, tikrai ne su darbu Seime“, - trečiadienį Žinių radijui sakė R.Karbauskis.

Taip jis kalbėjo Socialdemokratų partijos skyriams toliau pasisakant dėl pasitraukimo iš valdančiosios daugumos. 2019 metais vyks prezidento, Europos Parlamento ir savivaldos rinkimai, dar po metų bus renkamas naujas Seimas.

Šiuo metu iš koalicijos su „valstiečiais“ trauktis siūlo 20 iš 24 apklaustų Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyrių. Jonavos ir Alytaus rajono skyriai yra už tolesnį darbą su „valstiečiais“, dar du – Akmenės ir Širvintų – siūlo persiderėti dėl koalicinės sutarties. Iš viso LSDP vienija 60 skyrių.

R.Karbauskis kritikavo tai, kad dėl socialdemokratų ateities koalicijoje sprendžia partijos skyriai.

„Kaip gali skyriai spręsti tą klausimą? Jie yra puikūs žmonės rajonuose ir tikrai dirba (savivaldybių) tarybose ir visa kita, bet spręsti tai, kaip bendradarbiauja dvi frakcijos Seime, gali iš tikrųjų žmonės, kurie iš tikrųjų žino, kaip tai vyksta, kurie girdi Seimo narių argumentus“, - kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Jis apgailestavo, jog „partinės vidinės kovos šiandien tampa problema Seimui, tampa problema visai valdančiajai koalicijai“.

„Lietuva nėra toje situacijoje, kada būtų galima savo asmeninius ar partinius interesus iškelti virš valstybės interesų, virš Lietuvos žmonių interesų“, - sakė R.Karbauskis.

Politikas tvirtino, kad jeigu socialdemokratai pasitrauktų iš valdančiosios daugumos, Vyriausybė dirbtų toliau.

Mažesnieji koalicijos partneriai socialdemokratai klausimą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „valstiečiais“ iškėlė, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pasirašė susitarimą su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos.

Socialdemokratų lyderis G.Paluckas partijos sprendimą dėl koalicijos žada po rugsėjo 20-osios.

Socialdemokratų frakcijos parlamente seniūnas Andrius Palionis, apklausęs partijos narius Seime teigia, kad iš valdančiosios koalicijos su LVŽS nenori trauktis 13 iš 19 Seimo frakcijos narių.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus. Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastaruoju metu yra pareiškę, kad socialdemokratai neturėtų trauktis iš koalicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ne šiaip sau 'konservai' savo Trojos arklį (milicininką) 'valstiečiams' įkišo, dabar per savus socdemus naikina... brrr, virtuoziškai šliaužiantis perversmas ir toliau vyksta; - uh tas Dėdulė, uh tas šachmatikinkas. :/

socdemams reiketu is savo eiliu

socdemams  reiketu  is  savo  eiliu portretas
ismesti Paluckus , Butkevicius, ir nusenusius besitrinancius partijoj jau 28 metus nulybeastejusius KGB-esnikus, tuo paciu baigtusi nesamones partijos viduje ir apsivalytu partija nuo sio dvokiancio meslo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių