R. Karbauskis apie Vyčio įstatymą: nereikia skubėti daryti išvadų

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad pritarimo Seime po pateikimo sulaukęs Lukiškių aikštės Vilniuje įstatymo projektas nebus svarstomas ir priiminėjamas tol, kol nebus Vyriausybės darbo grupės atsakymo dėl įvykusio konkurso.

„Mes sutarėme, kad pritariame įstatymo projektui po pateikimo, bet jis tikrai nebus svarstomas ir priiminėjamas iki tol, kol nebus Vyriausybės darbo grupės atsakymo dėl to konkurso, kuris įvyko. Jeigu paaiškėtų, kad tas projektas, kuris laimėjo, negalėtų būti įgyvendintas, tada apsispręsime dėl šito įstatymo“, - trečiadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, pritarimas įstatymo projektui po pateikimo atveria kelią platesniems diskusijoms.

„Buvo pritarta tam, kad Seimo nariai galėtų diskutuoti šituo klausimu. Tai nereikia daryti jokių išvadų, paprasčiausia atvertas kelias platesnėms diskusijoms“, - sakė R. Karbauskis.

Buvo pritarta tam, kad Seimo nariai galėtų diskutuoti šituo klausimu. Tai nereikia daryti jokių išvadų, paprasčiausia atvertas kelias platesnėms diskusijoms.

Kaip jau skelbta, Seimas po pateikimo pritarė Lukiškių aikštės Vilniuje įstatymo projektui, kuriame numatyta, kad šioje aikštėje bus Vytį vaizduojantis monumentas.

Už įstatymo projektą po pateikimo balsavo 43 Seimo nariai, prieš buvo 5, susilaikė 4 parlamentarai. Į Seimo plenarinių posėdžių salę projektas sugrįš gruodžio 21 d.

Pagal įstatymo projektą, kurį savo parašais parėmė 41 parlamentaras, Lukiškių aikštė Vilniuje yra pagrindinė reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė ir formuojama su Laisvės kovų memorialiniais akcentais.

„Lietuvos valstybės ir laisvės kovų simbolis Vytis yra tinkamiausias ir visuomenei priimtiniausias simbolis Žuvusiųjų už Lietuvos laisvę aukų atminimui įamžinti“, - pažymima įstatymo projekte.

Šiuo projektu siūloma įstatymo lygmeniu įtvirtinti aikštės valstybinę reprezentacinę funkciją bei joje įrengti memorialą su svarbiausiu simboliu - Vyčio paminklu.

Įstatymo projekte siūloma Vyriausybei iki 2018 m. balandžio pabaigos parengti ir patvirtinti memorialo ir Vyčio monumento projektą, pagal kurį Lukiškių aikštė galutinai sutvarkoma ir Lietuvos Laisvės kovos įamžinamos ne vėliau kaip iki 2018 m. gruodžio 31 d., deramai užbaigiant Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečio jubiliejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAJA

TAJA portretas
KAD IR KAIP BEDISKUTUOTUME, BESIULYTUME, BET VYCIO SKULPTURA PATI TINKAMIAUSIA SOSTINES PAGRINDINEJE AIKSTEJE. BUMKERIAI TEGUL EINA I PAMISKES KUR JIE IR BUVO PRITAIKYTI

pasistatyk

pasistatyk portretas
Naisiuose uz savo lesas ir bus okei visi garbins ir pavydes patriotizmo o pensinikai atiduos puse pensijos ir numirs laisvi laisvoji saly.......

Vilnietis

Vilnietis portretas
Tai kad Gudija visą Lietuvos istoriją savinasi. Jiems Lietuvos karalius Mindaugas - Mindovg, Didieji Kunigaikščiai Algirdas - Olgird, Vytautas - Vitovt. O Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė - Vielikaja Kniažestvo Bielorus. Gi mūsų didieji istorikai snaudžia - Bumbliauskas po ekskursijas plaukioja, o už juos istorinius dokumentus kiti profesoriai archyvuose rankioja.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių