R. Karbauskis apie tris atleistus ministrus: nieko ypatingo neatsitiko

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis dėl atleistų trijų ministrų visiškai nejaučia įtampos.

Pasak jo, nieko ypatingo neatsitiko, jis jau anksčiau buvo kalbėjęs su premjeru Sauliumi Skverneliu, kad gali būti pasikeitimų Vyriausybėje. R. Karbauskis pažymėjo, kad nebus priimami skuboti sprendimai, todėl naujų ministrų galima tikėtis tik po Naujųjų metų.

„Niekas nepasikeitė, Vyriausybė dirba savo darbą, ministrai, kol jų atstatydinimai nepriimti, taip pat dirba savo darbą (...) Nieko ypatingo neatsitiko, mes buvome šnekėję su premjeru ne vieną kartą apie tai, kad gali būti pasikeitimų Vyriausybėje. Tik gal premjeras galvojo tai daryti perdavus įgaliojimus naujam prezidentui“, - antradienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Nieko ypatingo neatsitiko, mes buvome šnekėję su premjeru ne vieną kartą apie tai, kad gali būti pasikeitimų Vyriausybėje.

Nepaisant to, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos partneriai Socialdemokratų darbo frakcija naujose ministrų pozicijose nori matyti politikus, pasak R. Karbauskio, premjeras pozicijų nekeičia ir toliau bus ieškomi profesionalai.

„Premjeras aiškiai vakar pasakė, kad mes nekeisime savo kurso, bus ieškoma žmonių, kurie galės atlikti tas ministro pareigas profesionaliai. Mes turim partnerių, kurie turi kitą požiūrį, Socialdemokratų darbo partija mato (politikus. - ELTA) Mes, skirdami savo kandidatus, matome kitaip (...) Politikams būtų buvę sunkiau imtis reformų, jas parengti“, - teigė R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis taip pat pažymėjo, kad nebus priimami skuboti sprendimai, todėl naujų ministrų galima tikėtis tik po Naujųjų metų.

„Nieko konkretaus kol kas nėra, čia nėra jokios skubos ypatingos, biudžeto priėmimas kitą savaitę, niekas neatsitiks, kad ministrai būtų paskirti ir sausio mėnesį (...) Priešakyje šventės, darbas nei Vyriausybės, nei Seimo dėl to nestrigs“, - sakė R. Karbauskis.

Pasak frakcijos seniūno, nors ministrai ir keisis, bet priimtos reformos Seime bus įvykdytos. R. Karbauskis pažymėjo, kad ministrams dėl reformų įgyvendinimo pretenzijų neturi, kalta buvo jų komunikacija.

„Ministrams dėl jokių konkrečių reformų pretenzijų nėra (...) daugiausia pretenzijų susiję su komunikacija, su tokiais ir panašiais dalykais, kurie nesusiję su reformomis. Tas reformas mes tvirtinome Seime ir mes tikrai nuo jų nesiruošiame trauktis“, - sakė R. Karbauskis.

Pirmadienį Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis pranešė, kad bus keičiami trys ministrai: aplinkos ministras Kęstutis Navickas, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė bei kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

R. Karbauskis: su K. Navicku sutariame puikiai

Kęstutis Navickas, kad ir kokias pareigas užimtų, prisidės prie darnaus aplinkos ir gamtos tvarkymo, o jo atstatydinimą greičiausiai lėmė ne daromi darbai, bet komunikacijos klaidos, „Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R. Karbauskis

„Mes pradėjome urėdijų reformą, kurios iki tol niekas nedrįso imtis. Dabar, kiek man žinoma, dėl urėdijų reformos valstybė gavo 15 milijonų eurų. Mes padarėme sprendimus, kurie duoda efektą“, - apie darbą su K. Navickus kalbėjo R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad, nepaisant premjero parodyto nepasitikėjimo K. Navicku, su pastaruoju puikiai sutaria: „Jis buvo kartu, kai kūrėme partijos programą“.

ELTA primena, kad pirmadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paskelbė, jog keičia tris ministrus - aplinkos ministrą K. Navicką, švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę bei kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson. Prezidentūrą teikimai atstatydinti ministrus turėtų pasiekti trečiadienį. Jis sakė besitikintis, kad šiose srityse nauji ministrai padarys greitesnį proveržį.

K. Navickas sakė, kad žinia apie tai, jog premjeras nusprendė jį pakeisti, jam buvo netikėta. Jis teigė daug kam iš politikų buvęs nepatogus, o jo vadovaujama ministerija daugiau susijusi su draudimais, o ne pozityviais dalykais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tauta TURI TURĖT tokią pačią lengvą galimybę ir pačius seimūnus atleist (atšaukt).

Anonimas

Anonimas portretas
Atleisti tai atleisti.O nauji tegul daro tvarka.Ar tie senieji vis dar reguliuos ka veikt ir kainas nustatines.Jei senieji viskas aisku geriau nebus.

Anonimas

Anonimas portretas
Būtų gerai kad dar ir Kukuraitis Veryga atleisti.O dar geresnis variajantas kad paliktu savo postus Karbauskis,Skvernelis tai labai būtų šaunu.Jūs dirbate ne žmonių gerovei,o ją griaunate.Laikas pasakyti jūms atia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių