R. Karbauskis apie rentas Seimo nariams: mes jų nesiruošiame svarstyti

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad Seimas nesiruošia svarstyti kai kurių Seimo narių iniciatyvos mokėti rentas buvusiems Seimo nariams.

„Nėra ko komentuoti. Tai yra Seimo narių iniciatyva, bet mes frakcijoje tokios prasmės nematome“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Seimo kadencijai einant į pabaigą, atsirado naujų siūlymų, kaip sureguliuoti rentas ne tik signatarams, bet ir numatyti rentas buvusiems parlamentarams ir premjerams.

Tokį pasiūlymą įregistravęs Seimo vicepirmininkas Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Juozas Liesys siūlo įteisinti, kad buvęs Seimo narys turi teisę gauti valstybinę Seimo nario rentą, kurios dydis yra 50 procentų Seimo nario pareiginės algos per mėnesį.

Taip pat buvusiam Vyriausybės vadovui siūloma mokėti valstybinę Vyriausybės vadovo rentą, kurios dydis yra 50 procentų Seimo nario pareiginės algos per mėnesį.

Beje, siūloma, kad naujas teisinis reguliavimas įsigaliotų jau 2020 m. lapkričio 12 d.

Nėra ko komentuoti. Tai yra Seimo narių iniciatyva, bet mes frakcijoje tokios prasmės nematome.

Dar vieną pasiūlymą Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų statuso įstatymo pakeitimo projektui įregistravo Seimo nariai Andrius Mazuronis, Mindaugas Puidokas, Valentinas Bukauskas, Petras Čimbaras ir Artūras Skardžius.

Buvusiems Vyriausybės vadovams jie siūlo mokėti rentą, kurios dydis būtų 75 procentai Seimo nario pareiginės algos per mėnesį. Pagal projektą, buvusiu ministru pirmininku laikomas asmuo, kuris buvo ministru pirmininku ne mažiau kaip dvejus metus.

Siūloma, kad naujos nuostatos įsigaliotų nuo 2021 metų.

Nauji, prieš šio Seimo kadencijos pabaigą atsiradę Seimo narių siūlymai dėl rentų yra adresuoti dar 2007 metų liepos 3 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų statuso įstatymo pakeitimo ir papildymo projektui. 

Šiuo metu galioja Nepriklausomybės Akto signatarų ir Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos 1949 m. vasario 16 d. deklaraciją pasirašiusių asmenų statuso įstatymas. Šiame dokumente apie socialines garantijas buvusiems Seimo nariams ir buvusiems premjerams nekalbama.

Šis įstatymas nustato Aukščiausiosios Tarybos–Atkuriamojo Seimo deputatų 1990 metų kovo 11 dienos Akto „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“ signatarų ir Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos, vienintelės teisėtos valdžios okupuotoje Lietuvoje, 1949 m. vasario 16 d. deklaraciją pasirašiusių asmenų statusą ir socialines garantijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SIAUBINGA

SIAUBINGA portretas
SAUNUOLIS kARBAUSKIS KAD NELEIDZIA IS PIRMU DIENU KONSERVATORIAM PRADETI SKURDINTI TAUTA SVEIKU PROTU SUNKU SUVOKTI SIU SEIMUNU NUZMOGEJIMA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių