R. Karbauskio vizija: kiekviename darželyje – biblioteka

Kiekviename Lietuvos darželyje turi būti įkurtos nedidelės bibliotekos, sako Seimo Kultūros komiteto pirmininkas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Mes neseniai buvome susitikę Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje su ministerijų atstovais. Nacionalinė M.Mažvydo biblioteka imasi koordinuoti šitą dalyką“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Anot jo, bibliotekos kiekviename darželyje gali atsirasti nuo 2018 metų rudens.

Politikas teigė, jog to reikia, nes šalyje yra nemažai šeimų, negalinčių nupirkti vaikams knygų.

„Bibliotekos darželiuose pasitarnautų, kad vaikai galėtų parsinešti į namus knygas, kurios juos sudomina, ir vaikai bei seneliai jiems galėtų tas knygas skaityti“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Jis tvirtino, kad knygos darželiuose atsiras bendradarbiaujant Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
O tai kur tas bibliotekas statysite kai darželių trūksta ir kaip jie nueis į tą biblioteką. Juk auklėtoja paskui vieną vaiką nelakstys.

Anonimas

Anonimas portretas
Kiekvienam po milijona stazas 38 metai 0 saskaita tuscia idomi politika .jau prisikrove turtu tegul sau isirengia biblioteka ir plauna smegenis jau bloga klausyti paistalu

Pritariu

Pritariu portretas
Daugiau knygas skaitytų ar vartytų- maziau smurtautu, o dabar tik izulumo ir musimosi darželyje mokosi, skaitantiems ten pavojinga
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių