R. Dagys apie pagalbinį apvaisinimą: tai veterinarų išradimas apvaisinti karves

  • Teksto dydis:

Šios trečiadienio pavakarės LNK laidoje „Yra, kaip yra“ 17.25 val. politikai ir gydytojai diskutuos, ar Lietuvoje turi būti kompensuojamas brangiai kainuojantis pagalbinis apvaisinimas, kuris padėtų nevaisingoms poroms susilaukti atžalų. Vieni politikai mano, kad tai – neetiška, tuo tarpu su tuo susidūrusios šeimos teigia, kad jeigu Lietuvoje nebus priimtas įstatymas, kuris sudarys galimybes kompensuoti šią procedūrą – daugelis važiuos gydytis į kitas šalis.

Laidos dalyvė Lina su vyru bandė pastoti 6 metus natūraliu būdu, bet vis nepavykdavo. Pora kreipėsi į privačią kliniką Lietuvoje, bet sužinojo, kad procedūrų kaina prasideda nuo 5 tūkstančių eurų.

Po metų jos vyras išvyko į Suomiją užsidirbti pinigų šiai procedūrai, tačiau po 7 mėnesiu paskui vyrą gyventi į Suomiją išvyko ir Lina. Čia ji apsilankė klinikoje, kur sulaukė pagalbos. Už gydymą moteris iš viso sumokėjo 2 tūkstančius eurų, kitą dalį padengė valstybė. Dabar Linos vaikui jau pusketvirtų metų.

Vaisingumo klinikos gydytoja Audronė Usonienė laidoje sakys, kad pasaulyje yra apie 15 – 20 proc. nevaisingų šeimų. Anot gydytojos, būna atvejų, kuomet neįmanoma padėti šeimai – jeigu moteris iš vis neturi gimdos. A. Usonienė pasisako už tai, kad toks gydymas būtų kompensuojamas pačios valstybės. Moteris mano, kad reikia kurti neribotą kiekį embrionų ir tada iš jų atsirinkti, kurie yra tinkami ir kurie ne. Gydytoja įsitikinusi, kad tokio įstatymo atsiradimui labiausiai trukdo politikai ir, žinoma, bažnyčia.

Kitas laidos dalyvis - Seimo narys Rimantas Dagys, kuris yra prieš embrionų šaldymą ir valstybės paramą. Anot jo, tai yra neetiška, etiška yra šaldyti kiaušialąstę ar spermatozoidus. Politikas mano, kad vaisingumo klinikos naudojasi pasenusiomis technologijomis bei priduria, kad toks būdas buvo išrastas veterinarijoje apvaisinant karves ar kitus gyvulius.

R.Dagys sakys, kad tai yra verslas, kadangi gydytojai galėtų manipuliuoti pačiu gydymu, neva nepavyksta iš pirmo karto, reikia dar kartą gydyti, o tai jau papildomi pinigai. Politikas taip pat atskleis, kad likusius užšaldytus embrionus medicinos įstaiga galėtų įsodinti kitoms moterims, ar net naudoti parfumerijai ir kremams.

Sveikuolių sąjungos valdybos narys Juozas Dapšauskas sakys, kad pagrindinės nevaisingumo priežastys yra moterų abortai, kontraceptinės priemonės, fizinio aktyvumo trūkumas ir nesveikas gyvenimo būdas. Anot Juozo, pagalbinis apvaisinimas nėra gydymas, tai yra problemos apėjimas. Jis pritaria R. Dagiui, kad tai didelis verslas ir mokesčių mokėtojai neturėtų už tai mokėti. Juozas mano, kad geriau yra įsivaikinti vaiką, jei nepavysta išgydyti ligos, o ne darytis pagalbinį apvaisinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deivis

Deivis portretas
Sudu maisas,senas supuvelis.. Su tokiom savo paziurom..neismanelis ..baisu ziuret. Asmeniskai apspiauciau veida sutikes. Kam reiksti nuimone jai jam to nereikia..jis neklausia ko mums reikia,kaip geriau ir patogiau.. Senas pusdurnis..

Ha!

Ha! portretas
kad pagrindinės nevaisingumo priežastys yra moterų abortai, kontraceptinės priemonės, fizinio aktyvumo trūkumas ir nesveikas gyvenimo būdas. Kaip paprasta visada kaltinti moteris! O jei vyras nevaisingas? Dar pamirso rukyma, alkoholi (cia jau vyru prerogatyva).

memel

memel portretas
Dagi,jei neismanai tai nekalbek!!! kad tave sikanti sutrauktu uz tokias kalbas!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių