R. Dagio partija šliejasi prie valdančiųjų – rems Vyriausybę

Seimo nario Rimanto Dagio vadovaujama Krikščionių sąjunga šliejasi prie valdančiųjų – partija rems Vyriausybę, tai trečiadienį paskelbė premjeras Saulius Skvernelis.

„Mes pasirengę bendradarbiauti Vyriausybės lygmenyje su politine partija, tiek jos atstovais Seime ir manau, kad tai yra vienas iš pavyzdžių, kai galima tokiu sunkiu valstybei momentu susitelkti ir esame už tai labai dėkingi“, – žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, šiuo bendradarbiavimu nekalbama apie artėjančius Seimo rinkimus ar apie rinkiminę kampaniją.

„Šiandien mes kalbame apie valstybėje turimą krizę ir pagalbą tų politinių jėgų ir politikų, kurie nori prisidėti savo žiniomis, ekspertinėmis žiniomis, galiausiai – ir palaikymu, kas yra labai svarbu Seime prie šitos krizės suvaldymo, tai yra parama Lietuvos Vyriausybei. Čia esminis, pagrindinis dalykas“, – teigė S. Skvernelis.

Jis pridūrė, kad du šiai partijai priklausantys Seimo nariai R. Dagys ir Egidijus Vareikis sukaupę ilgametę parlamentinio darbo patirtį, kuri bus svarbi šiuo metu.

Premjeras teigė, kad apie šį bendradarbiavimą informuota koalicinė taryba, kuri tam pritarė.

Pasak S. Skvernelio, ieškoma ir kitų politinių jėgų palaikymo.

„Be abejo, mes kalbamės ir aš kalbuosi su politinėmis partijomis, jų lyderiais, kurie nuoširdžiai nori padėti. Ta parama reikalinga, svarbiausia, kad ji būtų konstruktyvi“, – kalbėjo premjeras.

Anot jo, bendradarbiavimui su Krikščionių sąjunga netrukdys ir pastarosios bendradarbiavimas su Vengrijos premjero Viktoro Orbano partija „Fidesz“.

Šito mūsų memorandumo esmė nėra derybos dėl kokių nors postų. Mes visiškai to nesiekiame.

Krikščionių sąjungos pirmininkas R. Dagys teigė, kad bendradarbiavimas su Vengrijos valdančiąja politine jėga yra vertybinis.

„Mūsų bendradarbiavimas su Vengrijos premjero V. Orbano partija, pagrindinis jo tikslas yra krikščioniškų vertybių plėtra Europos Sąjungoje, mėginimas sugrąžinti prie tų ištakų, kurias ES kūrė“, – sakė R. Dagys.

Jis taip pat pridūrė, kad bendradarbiavimu su Lietuvos Vyriausybe postų nesiekiama.

„Šito mūsų memorandumo esmė nėra derybos dėl kokių nors postų. Mes visiškai to nesiekiame. Mes manome, kad tiesiog mūsų pareiga, kaip piliečių, kaip Seimo narių, tiesiog padėti spręsti problemas ten, kur mes galime“, – tvirtino Krikščionių sąjungos pirmininkas.

Krikščionių sąjunga kaip politinė partija su daugiau nei 2 tūkst. steigėjų įregistruota kovo pradžioje. Tarp partijos steigėjų – du Seimo nariai – R. Dagys ir E. Vareikis, dirbantys Mišrioje Seimo narių grupėje.

R. Dagys pernai vasarą po nesutarimų su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovybe pasitraukė iš šios partijos ir frakcijos, jis yra teigęs, kad jau nuo praėjusio vasario pradėta svarstyti, „kaip susigrąžinti krikščioniškas vertybes į politinį gyvenimą“.

R. Dagys 1989-1999 metais buvo Socialdemokratų partijos narys, vėliau – kelerius metus nuo šios partijos atskilusios „Socialdemokratija 2000“ vienas organizatorių ir pirmininkas. Nuo 2002 iki 2019 metų buvo TS-LKD nariu.

Parlamentaras E. Vareikis anksčiau irgi yra buvęs opozicinių konservatorių narys, vėliau prisijungė prie valdančiųjų „valstiečių“ Seime. Šių metų vasario pradžioje jis paskelbė, kad pasitraukė iš „valstiečių“ frakcijos į Mišrią Seimo narių grupę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šaunuolis .Žmogus turi amžinas vertybės.

lovys

lovys portretas
juk sako kiaules akys gedos nejaucia ir nemato

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Dagi,prie kelintos partijos jau šliejiesi? Praradai pasitikėjimą daugelio akyse.Šliejiesi ten kur numatai galimybe prie lovio.O tavo įsitikinimai,supuvęs vidus viska parodo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių