R. Baškienė: Seimo narys neturėtų slėptis už parlamentaro mandato

  • Teksto dydis:

Po Seimo sprendimo palikti teisinę neliečiamybę „tvarkiečiui“ Petrui Gražuliui, Seimo vicepirmininkė, valstiečių ir žaliųjų atstovė Rima Baškienė sako, kad panašiai gali atsitikti ir su konservatoriumi Mantu Adomėnu.

„Mano asmeninis požiūris į šitą procesą yra toks, kad kiekvienu atveju turėtume leisti dirbti teismams, prokuratūrai savo darbą ir Seimo narys neturėtų slėptis už Seimo nario mandato. Liūdna, bet taip atsitiko (P.Gražulio atveju). Ketvirtadienį laukia kitas balsavimas - dėl Manto Adomėno, tos situacijos panašios“, - Žinių radijui trečiadienį sakė R.Baškienė.

Seimas antradienį neleido traukti P.Gražulio baudžiamojon atsakomybėn dėl piketo prie prokuroro Irmanto Mikelionio namų. Palikti P.Gražuliui teisinę neliečiamybę pasiūlė generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą vertinusi Seimo komisija. 

Kiekvienu atveju turėtume leisti dirbti teismams, prokuratūrai savo darbą ir Seimo narys neturėtų slėptis už Seimo nario mandato.

Laikinoji Seimo komisija siūlo netenkinti ir generalinio prokuroro prašymo panaikinti konservatoriaus M.Adomėno teisinį imunitetą privataus kaltinimo byloje.

„Dėl Manto Adomėno - tegul žmogus ir pats prašosi, tai yra puiku, bet Seimas turi priimti sprendimą, tokia, deja, procedūra, ir Seimas turi balsuoti pasakydamas savo verdiktą. Šiuo atveju ir dėl Manto Adomėno komisija, deja, kuri tyrė ir nagrinėjo, priėmė sprendimą nepritarti pozicijai. Komisijų sprendimas, lyg ir turėtume suprasti, kad yra gerbtinas, komisijos turėjo daugiau laiko, daugiau galimybių išnagrinėti, galbūt tai ir suklaidino kai kuriuos Seimo narius (balsuojant dėl Gražulio), nors komisijoje sprendimai dažnai būna, kad skiriasi vienu balsu“, - dėstė R.Baškienė.

Žurnalistė Rūta Janutienė per teismą siekia, kad M.Adomėnas dėl teiginių apie perkamą žiniasklaidą būtų pripažintas kaltu dėl šmeižto ir jai priteistas 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas. Pareiškėja ją šmeižiančia informacija laiko M.Adomėno pasisakymus 2015 metais Seime vykusios konferencijos metu, kai R.Janutienės laidą jis pavadino „perkama ir parduodama žiniasklaida“, siejo ją su Rusijos interesais.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
Tau turėtų būti gėda dėl tokio pasakymo. Jeigu tu siūlai susidoroti su garbingu Seimo nariu Petru Gražuliu, kuris gina viešąjį interesą - tai kokie tuomet tavo interesai? Jau kelintą kartą paslysti ir negana to meti šešėlį visai Valstiečių-žaliųjų partijai. Turėk, pagaliau, nors kiek žmogiškumo ir nekalbėk kaip tamsta mokytoja iš aukšto, nes nuo to bloga darosi tavęs klausantis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių