R. Ačas paskelbė atsiėmęs prašymą stoti į Liberalų sąjūdį

  • Teksto dydis:

Buvęs "tvarkietis" parlamentaras Remigijus Ačas antradienį paskelbė atsiėmęs prašymą stoti į opozicinį Liberalų sąjūdį.

Parlamentaras sako priėmęs tokį sprendimą, nes nenorintis būti "iš rankų į rankas mėtomu kamuoliu politiniame žaidime".

"Nenoriu būti iš rankų į rankas mėtomu kamuoliu šiame politiniame žaidime. Esu dėkingas Raseinių skyriui, kuris neišsigando Liberalų sąjūdžio valdybos sprendimo suspenduoti mano priėmimą į partiją Tačiau ši istorija tampa spekuliacijų objektu. Manau, kad Liberalų sąjūdis turi suderinti skirtingų savo narių pozicijas, pasitarti su Raseinių skyriumi ir priimti galutinį sprendimą dėl mano kandidatūros", - rašoma antradienį parlamentaro išplatintame pranešime.

Liberalų sąjūdžio valdybai negaliojančiu pripažinus Raseinių skyriaus sprendimą į partiją priimti R.Ačą, šis prašymą pateikė iš naujo. Buvo planuota, kad jo prašymas turėtų būti svarstomas rugsėjo 9 dieną per visuotinį Raseinių rajono skyriaus susirinkimą.

R.Ačą į Liberalų sąjūdį Raseinių skyrius priėmė liepos 30 dieną, tačiau partijos valdyba praėjusią savaitę skyriaus sprendimą pripažino negaliojančiu. Valdybos teigimu, R.Ačas į Liberalų sąjūdį buvo priimtas priimtas pažeidžiant organizacijos įstatus. Tai pripažino ir partijos Etikos komisija.

Pavasarį į Liberalų sąjūdžio Raseinių skyrių įstojo apie 150 buvusių "tvarkiečių", kuriems vadovavo R.Ačas.

Raseinių "tvarkiečiai" bruzdėti ėmė vasarį, kai pranešta apie "Tvarkos ir teisingumo" bei Darbo partijos planus susijungti. Tuomet "Tvarkos ir teisingumo" Raseinių skyriaus pirmininkas R.Ačas viešai sukritikavo šiuos planus. Jis pareiškė, kad partijų jungtuvės vyksta iš reikalo, o "vienpusiški šias partijas valdančių asmenų sprendimai ir 26 tūkst. įkaitais tapusių abiejų partijų narių verčia susimąstyti apie esamą padėtį". Politikas taip pat teigė, kad "Tvarkos ir teisingumo" pirmininkas Rolandas Paksas "priėjo liepto galą".

Po šio pareiškimo jo narystė partijoje "Tvarka ir teisingumas" sustabdyta, o kovo viduryje R.Ačas paliko "tvarkiečių" frakciją Seime.

Gegužės viduryje "tvarkiečiai" pranešė apie planus stabdyti derybas su "darbiečiais", nes šių veiksmuose įžvelgė proceso vilkinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių