Pusė I. Šimonytės pasiūlyto Ministrų kabineto narių – moterys

Centro dešiniųjų kandidatės Ingridos Šimonytės pasiūlytame Ministrų kabinete pusę narių sudarytų moterys.

Iš trylikos jau paskelbtų pavardžių šešios yra politikių.

Klausiama, ar į žemės ūkio ministrus irgi teiks moterį taip visiškai užtikrindama lyčių lygybę, I. Šimonytė sako jau šiuo metu situaciją pagerinusi keliais kartais lyginant su buvusia „valstiečių“ Vyriausybe.

„Aš kol kas nespekuliuosiu (dėl žemės ūkio ministro), bet manau, kad man šiame kabinete pavyko (keliais) kartais pagerinti premjero S. Skvernelio pasiektą rezultatą“, – sakė I. Šimonytė.

Kadenciją baigiančiame centro kairės Ministrų kabinete, vadovaujamame Sauliaus Skvernelio, vienu metu iš viso nebuvo nei vienos moters.

Būtent moterų trūkumas Vyriausybėje pernai lėmė, kad Lietuva 2019 metų Europos Sąjungos lyčių lygybės indekse krito iš 19-osios į 23-ąją vietą.

Šiemetiniame indekse Lietuva kartu su Malta išskiriamos kaip turinčios po vieną moterį Ministrų kabinete. Vidaus reikalų ministerijai šiuo metu vadovauja Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė.

Kandidatė į ministrės pirmininkės pareigas I. Šimonytė trečiadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda paskelbė savo siūlomų ministrų sąrašą. Kol kas nepaskelbtas tik kandidatas į žemės ūkio ministrus.

Susisiekimo ministerijai siūlomas vadovauti Laisvės partijos atstovas Kasparas Adomaitis, Ekonomikos ir inovacijų – Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė, Krašto apsaugos – konservatorius Arvydas Anušauskas, Vidaus reikalų – konservatorė Agnė Bilotaitė, Teisingumo – Laisvės partijos atstovė Evelina Dobrovolska.

Į sveikatos apsaugos ministrus I. Šimonytė siūlytų buvusio valstybės kontrolieriaus nepartinio Arūno Dulkio kandidatūrą, aplinkos – Liberalų sąjūdžio atstovo Simono Gentvilo, kultūros – tos pačios partijos atstovo Simono Kairio, energetikos – konservatoriaus Dainiaus Kreivio, užsienio reikalų – konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio, socialinės apsaugos ir darbo – konservatorės Monikos Navickienės, finansų – konservatorės Gintarės Skaistės, švietimo, mokslo ir sporto – tos pačios partijos atstovės Jurgitos Šiugždinienės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Nejaugi LR Vyriausybės ministrų kabineto profesionalų valdymą lemią vyrų ir moterų procentalumas? Ar pagal tai dabar Europos Sąjungoje turime lenkyniauti t.y. kuri valstybė turi tiek moterų ar tiek vyrų? Reikia vieną suprasti t.y. jeigu į ministrus yra kandidatė-as savo srityje profesionalas, tai neturi reikšmės kas bus ministru išrinktas. LR Vyriausybės pagrindinis tikslas yra gerinti Lietuvos ekonomikos-socialinės-ūkio sritis, kad piliečiai turėtu gerbūvį ir gerovę. Kas svarbiausia su tokiais lenktyniavimais tiesiog nueisime į lankas t.y. vištelės dešinę, o gaidukai į kairę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių