Prokurorai ėmėsi R. Karbauskio skundo dėl pažymos apie ryšius su Rusija

  • Teksto dydis:

Prokurorai ėmėsi nagrinėti valdančiųjų valstiečių pirmininko Ramūno Karbauskio pateiktą prašymą dėl, anot jo, apie jį paskleistos melagingos informacijos.

Kaip BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, tyrimas dėl galimo šmeižto per visuomenės informavimo priemones pradėtas antradienį. Baudžiamasis kodeksas už tai numato maksimalią dviejų metų laisvės atėmimo bausmę.

R.Karbauskis į Vilniaus apylinkės prokuratūrą kreipėsi praėjusią savaitę.

Pernai lapkritį naujienų portalas delfi.lt citavo neva iš Ukrainos gautą pranešimą, esą R. Karbauskis bendradarbiauja su Rusijos užsienio žvalgybos tarnyba. Rašte teigiama, kad Karabaso slapyvardį turintis Lietuvos politikas palaikė nuolatinius kontaktus su trimis šios Rusijos specialiosios tarnybos pareigūnais: Aleksejumi Peršinu (slapyvardis „Nuliepėlis“), Vadimu Getmanec (slapyvardis „Rubuilis“) ir Elanda Morgets, A.Peršino drauge. Tvirtinama, neva R. Karbauskis įėjo į Europos žydų kongreso prezidento, Kremliui artimo Viačeslavo Mošės Kantoro agentūrinę grupę, dirbusią Rusijos specialiosioms tarnyboms.

R. Karbauskis teigia gyvenime negirdėjęs tokių žmonių ir su jais nesusitikęs. Jis paskelbtą informaciją vadino „atviro melo fabrikavimu ir skleidimu viešoje erdvėje“.

Politiko įmonės prekiauja iš Rusijos importuojamomis trąšomis, kurias „Agrokoncernui“ parduoda V.M.Kantoro įmonė „Acron“.

Lietuvos valstybės saugumo departamentas (VSD) delfi.lt teigė, kad jokių oficialių pažymų iš užsienio žvalgybų apie R.Karbauskį nėra gavęs.

R.Karbauskis taip pat pranešė kreipęsis ir į VSD. Jo manymu, „įgyvendintų veiksmų visuma atitinka hibridinio karo II fazę, kai vykdomos specialiosios operacijos, siekiant klaidinti politikos ir karinius lyderius koordinuotomis diplomatinių kanalų, žiniasklaidos ir aukščiausių vyriausybės bei karinių agentūrų priemonėms platinant fiktyvius duomenis, įsakymus, nurodymus ar instrukcijas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Smarvės yra Seimo konstituciniai nusikaltlėiai. Apie tai skaitykite straipnsį "Seimo konstituciniai nusikaltėliai', "Ultimatumas Seimui dėl LR teisinių pagrindų griovimo", "Bulvarinis rinkimų balaganas", na ir t.t. Gyvenimas parodys, kas yra kas.

tikimės, kad prokurorai ir VSD sąžiningai dirbs

tikimės, kad prokurorai ir VSD sąžiningai dirbs portretas
ir karabaso istorija bus atskleista ir pateikta visuomeniei

o

o portretas
kas garantuos kad ir prokurorai /neprieko/ o moket tai pensininkams stai kodel nedamokejo tuos 20e zinoma tiems kuriems labiausiai reikia
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių