Privačių interesų dar nedeklaravo 30 parlamentarų konsultantų

  • Teksto dydis:

Privačių interesų dar nedeklaravo 30 parlamentarų visuomeninių konsultantų iš daugiau nei pusės tūkstančio, skelbia Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„Visus trisdešimt Seimo visuomeninių konsultantų, kurie dar nėra pateikę privačių interesų deklaracijų, mes raštu įspėsime apie neįgyvendintą prievolę. Jei po to vis dar bus nedeklaravusių, spręsime šių asmenų atsakomybės klausimą“, – pranešime cituojamas VTEK pirmininkas Romas Valentukevičius.

VTEK pažymi, kad liepą savo interesų deklaracijų buvo nepateikę 274 iš 659 visuomeninių konsultantų, bet po komisijos patikros didžioji dalis suskubo tai padaryti.

„Liepą interesus deklaravę buvo 61 proc. Seimo narių ir frakcijų visuomeninių konsultantų. Rugsėjo pabaigoje – po to, kai nedeklaravusiųjų skaičių ir konkrečias jų pavardes nurodėme Seimo nariams ir frakcijoms – matome, kad šis skaičius pasiekė 97 proc. Tai yra svarbias – nors ir neatlygintinai – pareigas einantys asmenys, politikams patarinėjantys visuomenei reikšmingais klausimais. Taigi visuomenės atstovai turi žinoti, kokie privatūs interesai šiuos konsultantus saisto“, – pažymi R.Valentukevičius.

Prievolė atskleisti privačius interesus valstybės politikų visuomeniniams konsultantams buvo įstatymu įtvirtinta prieš ketverius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių