Pritrūko įrodymų, ar tikrai G. Kirkilas Seime buvo girtas

Seimo Etikos ir procedūrų komisija ketina parengti protokolinį nutarimą, kuriame bus įvertinti kai kurių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narių vieši kaltinimai Seimo pirmininko pavaduotojui Gediminui Kirkilui, neva jis Seimo posėdžiui pirmininkavo neblaivus.

Etikos sargai linkę manyti, kad toks kalbėjimas apie galimą Seimo narių girtumą, neturint įrodymų, diskredituoja pačios institucijos vardą.

„Mesti buvo tokie kaltinimai, bet nebuvo nustatyta, ar G. Kirkilas buvo neblaivus, ar nebuvo. Toks elgesys, kai mes galime bet kurį Seimo narį įtarti nebūtais dalykais, neturint tam tikrų įrodymų, tikrai diskredituoja pačios institucijos vardą“, - po trečiadienį vykusio Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio žurnalistams sakė šios komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė.

Jeigu būtų girtumo požymių, jos nuomone, reikėtų kalbėti ir reaguoti, bet „šiuo atveju nebuvo kuo įtarti Seimo pirmininko pavaduotojo“.

Konservatorius Kazys Starkevičius irgi mano, kad negalima politikams taip lengvai švaistytis tokiais kaltinimais.

Parlamentaras Andrius Palionis tvirtino, kad bendravo su G. Kirkilu ir jokių girtumo požymių nebuvo.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojo Jurgio Razmos viešų kaltinimų Seimo pirmininko pavaduotojui G. Kirkilui, neva jis posėdžiui pirmininkauja neblaivus.

Frakcijos nuomone, tokiais įžūliais kaltinimais be pagrindo besimėtančių konservatorių elgesys turi būti apsvarstytas Seimo etikos komisijos.

Seimo konservatoriams kilus įtarimų dėl galimai alkoholį vartojusio Seimo vicepirmininko G. Kirkilo, pats G. Kirkilas teigė alkoholį vartojantis saikingai, o tą dieną jo nevartojęs.

Konservatorius J. Razma Seimo plenariniame posėdyje paprašė, kad Socialdemokratų darbo partijos lyderis G. Kirkilas pasitikrintų blaivumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kai Gineikaitę, tai sugebėjo nuteist.

ALGIS

ALGIS portretas
Pranskietis padėjo į vietą konservatnykus

Milda

Milda portretas
jie tikrai tyčiojasi iš rinkėjų... įdomu, kaip galima surinkti įrodymus trukdant tai daryti... jie ten išvis sušernėjo...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių