Seime prisiekė naujasis vidaus reikalų ministras

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Seime prisiekė naujasis Vidaus reikalų ministerijos vadovas Tomas Žilinskas. Nuo priesaikos davimo jis pradeda eiti pareigas.

Iki paskyrimo ministru T.Žilinskas dirbo ministerijos Viešojo saugumo politikos departamento vadovu.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotas T.Žilinskas vidaus reikalų ministro pareigose pakeitė Saulių Skvernelį, kuris atstatydintas, kai paskelbė apie planus Seimo rinkimuose dalyvauti su neparlamentine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija.

Iš keturiolikos Ministrų kabineto narių Vyriausybei po prezidento rinkimų atnaujinus įgaliojimus pasikeitė penki ministrai, be to, į Liuksemburgą gegužę turėtų išvykti į Europos audito rūmus siūlomas finansų ministras socialdemokratas Rimantas Šadžius. Vyriausybei pakeitus aštuonis ministrus, jai tektų pasitikrinti pasitikėjimą Seime.

Prieš paskyrimą T.Žilinskas sulaukė S.Skvernelio, kai kurių pareigūnų profsąjungų kritikos dėl neveiklumo ir kai kurių reformų stabdymo. Naujasis ministras S.Skvernelio teiginių nekomentuoja, o su profesinėmis sąjungos žada dirbti kartu.

T.Žilinskas spaudai yra pripažinęs, kad buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis yra jo dukters krikšto tėvas.

T.Žilinskas 1997 - 2002 metais įgijo istoriko išsilavinimą Vilniaus universitete, o 2011 - 2013 metais Mykolo Romerio universitete baigė teisės magistro studijas. Paskirtasis ministras 2001 iki 2003 metų dirbo Policijos departamente, 2003 - 2006 metais – Vidaus reikalų ministerijoje, šiose įstaigose rūpinosi tarptautiniais ryšiais.

2006 - 2009 metais T.Žilinskas buvo Lietuvos teisėsaugos atašė nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje. Grįžęs į Vilnių, 2009 metų lapkritį T.Žilinskas dvi savaites dirbo Lietuvos policijos generalinio komisaro patarėju, netrukus vėl grįžo į Vidaus reikalų ministeriją, kur iki šiol vadovavo Viešojo saugumo politikos departamentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mastytojas

mastytojas portretas
palaitis buvo ismestas nes prisidirbo jo pasekejas nieko nenuveiks ir gal pratems puse metu iki rinkimu bet sistemai tai smugis nes jo nuomones nebus jis klausys kitu

nuomone

nuomone portretas
Gaila,kad policijos profsajungos pradejo politikuoti ir tai matosi kad palaiko labai uvusi ministra, taip negaletu buti.

FU

FU portretas
SKYSTAKIAUŠIS, PALAIČIO SUBINLAIŽIS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių