Prezidentūra: viešumas yra didesnis ginklas kovai su korupcija

  • Teksto dydis:

Prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlymas plėsti asmenų, kurių turto deklaracijos turėtų būti paviešintos, sąrašą leistų geriau kovoti su korupcija ir neteisėtu praturtėjimu, sako šalies vadovės patarėjas Mindaugas Lingė.

 „Įvairūs ekspertai ir tarptautinės organizacijos sako, kad didesnis viešumas yra didesnis ginklas kovojant su korupcija, su neteisėtu praturtėjimu. Tai padeda teisėsaugos institucijoms ir visuomenei kontroliuoti tuos žmones, kurie yra samdomi valstybės“, – interviu Žinių radijui antradienį sakė prezidentės patarėjas vidaus politikai M.Lingė.

Anot jo, visa prezidentės patarėjų komanda įsitikinusi, kad jų turto deklaracijos turėtų būti viešos.

Pirmadienį D.Grybauskaitė pasiūlė, jog viešinti savo turto deklaracijas privalomai turėtų prezidento, ministrų patarėjai, Seimo narių padėjėjai, visų biudžetinių įstaigų, valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių vadovai bei pavaduotojai.

Šiuo metu viešos yra prezidento, premjero, Seimo, Europos Parlamento narių, Vyriausybės kanclerio ir jo pavaduotojų, premjero patarėjų, viceministrų, savivaldybių tarybų narių turto deklaracijos. Taip pat viešinamos yra ministerijų kanclerių, teisėjų, prokuratūros ir jos padalinių vadovų, kai kurių kitų tarnautojų deklaracijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Deklaracijos - gerai,BET - paviešinkit ir visus ginklų pirkimo sandėrius, kodėl apie 'otkatus' tik per tas deklaracijas privalom gaudyti?

kas

kas portretas
turit drasos -ivardinkit tuos ryklius ,juk jie yra.

gerai

gerai portretas
butu ,kad viesinima nebaustu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių