Prezidentūra: referendumas virsta priemone politikų valiai patvirtinti

Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė teigia, kad valdančiųjų elgesys dėl dvigubos pilietybės referendumo formuoja įspūdį, esą politikai bando įtvirtinti iš anksto suformuotas nuostatas.

„Keista, kai bandoma selektyviai žeminti rinkėjų kartelę dėl vieno Konstitucijos straipsnio. Esame traukiami prie vieno rezultato. Atrodo, kad referendumas nebėra tikslas - tikslas yra jo rezultatas. Politikai nusprendė, kokio atsakymo nori, o dabar referendumu bando ją pasitvirtinti“, - antradienį „Žinių radijui“ sakė M. Lingė.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas taip pat teigia, kad Seimo rudens sesiją neabejotinai paveiks 2019 m. vyksiantys prezidento ir savivaldybių rinkimai. „Rinkimų kuriamas politinis fonas gali apsunkinti konstruktyvų darbą. Tokiu metu dažniausiai pasiduodama aistroms. Jei matysime tokį elgesį, kaip pavasarį, tai Lietuvos žmonėms nieko gero neduos“, - aiškina M. Lingė.

Keista, kai bandoma selektyviai žeminti rinkėjų kartelę dėl vieno Konstitucijos straipsnio. Esame traukiami prie vieno rezultato. Atrodo, kad referendumas nebėra tikslas - tikslas yra jo rezultatas.

Patarėjas pridūrė, kad galiausiai politikai patys turės nuspręsti, ar norima susikaupti į darbus, ar kelti įtampą. „Gal tai nebus didelės reformos - dabar svarbu įgyvendinti tai, kas yra priimta. Kalbant apie tą pačią sveikatos reformą ar gydymo įstaigų pertvarką“, - teigia prezidentės patarėjas.

Pasak M. Lingės, didžiausiu išbandymu Seimui taps biudžeto patvirtinimas prieš rinkimais gausų laikotarpį.

„Kuomet auga ekonomika, atsiranda pagunda išlaidauti. Žinoma, turime tam tikrus saugiklius, kurie nebeleidžia elgtis labai neatsakingai, - fiskalinės drausimės įstatymas, Europos Komisijos priežiūra. Visiškai laisvanoriško savivaliavimo priimant biudžetą visiškai neturime. Labai svarbu atsakingai apsispręsti dėl prioritetų - svarbu ir gynyba, ir socialinė gerovė. Reikia rasti balansą tarp šių dalykų“, - tikina prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach: „Keista, kai bandoma selektyviai žeminti rinkėjų kartelę dėl vieno Konstitucijos straipsnio. Esame traukiami prie vieno rezultato. Atrodo, kad referendumas nebėra tikslas - tikslas yra jo rezultatas. Politikai nusprendė, kokio atsakymo nori, o dabar referendumu bando ją pasitvirtinti“ - taip, 'nusipelnę' visai suponojo, 'runkelių' už žmones nebelaiko, PYKSTA kad JŲ absoliučias teises kažkokia konstitucija riboja... juk už tą dvigubą pilietybę jiems TIEK sumokėta, kad ir vaikaičiams dirbt nebereiks.

Gintaras Raulinaitis

Gintaras Raulinaitis portretas
Mielieji mano, jeigu renkate mane Lietuvos Respublikos Prezidentu, - tai įvedu mokesčių reformą: 50 nuošimčių nuo atlyginimo kiekvienam, kuris uždirbtų daugiau už minimalų atlyginimą, - būtų privalu skirti socialinėms reikmėms ir visuomenės gerovei palaikyti. Kadangi negalime pažeisti VISATOS PUSIAUSVYROS IR HARMONIJOS DĖSNIO: JEIGU NORI KĄ GAUTI - TAI PIRM GI TURĖTUMEI IR DUOTI
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių