Prezidentūra: priežiūros institucijos turi būti skaidrumo etalonas

  • Teksto dydis:

Prezidentūra kol kas vengia komentuoti Finansų ministerijos atliekamą Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo Dainoro Bradausko veiklos patikrinimą, tačiau pabrėžia, kad valstybinėms priežiūros institucijoms turi būti taikomi aukščiausi skaidrumo reikalavimai.

„Prezidentės pozicija yra aiški, ji visada sako, kad valstybės tarnyboje, įstaigose korupcijai vietos tikrai nėra ir neturi būti, o kalbant apie priežiūros institucijas, jos turėtų būti skaidrumo etalonas“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė prezidentės patarėja socialinės apsaugos ir ekonomikos klausimais Lina Antanavičienė.

Paklausta, ar VMI yra skaidrumo etaloną atitinkanti institucija, šalies vadovės patarėja teigė, jog nesibaigus tyrimui skubėti vertinti nebūtų korektiška.

Prezidentės pozicija yra aiški, ji visada sako, kad valstybės tarnyboje, įstaigose korupcijai vietos tikrai nėra ir neturi būti, o kalbant apie priežiūros institucijas, jos turėtų būti skaidrumo etalonas.

„Kai matysime tyrimo išvadas, kai žinosime, ką ištyrė, rado, tada bus galima vertinti, dabar dar vertinti nekorektiška“, - sakė L.Antanavičienė.

Speciali Finansų ministerijos komisija atlieka tarnybinį patikrinimą dėl D.Bradausko veiklos. Ministerija ją įvardija kaip galimai korupcinę. Tyrimas pradėtas praėjusią savaitę, gavus informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

BNS žiniomis, D.Bradauskas įtariamas neteisėtu poveikiu VMI atliekamiems didžiausių verslo grupių „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekyba“ finansiniams patikrinimams. Anot šaltinių, vienas pagrindinių teisėsaugos Finansų ministerijai perduotų epizodų susijęs būtent su D.Bradausko ir R.Kurlianskio ryšiais ir susitikimais, derinant veiksmus dėl vykdomų tyrimų.

BNS žiniomis, D.Bradauskas, netrukus po to, kai 2015 metų balandį pradėjo vadovauti VMI, asmeniškai ne kartą yra susitikęs su R.Kurlianskiu. Šiuose neskelbtuose susitikimuose buvo aptariami VMI atliekami tyrimai „Vilniaus prekybos“, „MG Baltic“ atžvilgiu.

Nuo pareigų nušalintas D.Bradauskas žada į jam pateiktus Finansų ministerijos klausimu atsakyti artimiausiu metu. Jis patvirtina buvus kelis susitikimus su „MG Baltic“ koncerno atstovu, tačiau tikina, jog jie nebuvo prasilenkiantys su valstybės tarnautojo etika. D.Bradauskas teigia sulaukęs spaudimo per koncerno valdomas žiniasklaidos priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Nepriklausomybės šimtmečio minėjimas artėja, Politikai "Lietuvos Geležinkelių" prichvatizacija užsiėmę. Valstybinius miškus dar švedams padovanosim, Ir ant dujovežio Singapūro vėliavą iškėlę,"šiltai" miegosim

PIRMOJE EILĖJE, TAS ETALONAS TURI BŪTI PREZIDENTŪROJE

PIRMOJE EILĖJE, TAS ETALONAS TURI BŪTI PREZIDENTŪROJE portretas
Adamkus pirmas pamynė po kojomis Lietuvos konstituciją - jis net NETURĖJO TEISĖS KANDIDATUOTI. Apie grybauskaitės biografiją ir tolimesnius "darbelius" jau nėra ką ir kalbėti. D., Bradauskas - šventas prieš tuos du "Lietuvos vaduotojus".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių