Prezidentūra naujų ministrų kandidatūrų šią savaitę nebesitiki

Prezidentūra teigia, kad kol kas kandidatų pavardžių, pretenduojančių užimti laisvus aplinkos bei švietimo, mokslo ir sporto ministrų postus, iš ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio nesulaukė.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjo Mindaugo Lingės, mažai vilčių, kad nauji ministrai būtų paskirti dar šią savaitę.

„Vilčių daug nėra, nes laikas tirpsta, o sesija užbaiginėjama šios savaitės pabaigoje“, - „Žinių radijui“ kalbėjo prezidentės patarėjas. Pasak jo, tai, kaip greitai bus paskirti nauji ministrai, priklausys nuo to, kaip S. Skverneliui pavyks kandidatūras suderinti su D. Grybauskaite.

„Viskas priklauso nuo to, kaip premjerui seksis surasti kandidatūras ir suderinti su prezidente. Šiai dienai dviejų ministrų kandidatūrų pateiktų dar neturime, yra laikomasi tokio principo, kada yra suderinama ir tik tada viešai pristatomos kandidatūros“, - aiškino M. Lingė.

Šiai dienai dviejų ministrų kandidatūrų pateiktų dar neturime, yra laikomasi tokio principo, kada yra suderinama ir tik tada viešai pristatomos kandidatūros.

Jei kandidatūros nebus pateiktos šią savaitę, svarstė M. Lingė, nauji ministrai galėtų būti paskirti tik kovo mėnesį.

„Yra įvairių tų praktikų buvusių, kada pavaduojantis pavaduodavo ne vieną mėnesį. Be abejo, sistemai tai nėra gerai, bet šioje vietoje, kai dar nėra ką paskirti, nėra reikalo ir forsuoti“, - kalbėjo M. Lingė.

„Sritys yra svarbios bei jautrios ir bet ką skirti į pareigas tikrai būtų neatsakinga“, - apibendrino patarėjas.

Kandidatūros jau yra, bet dar derinamos su prezidente

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad kandidatūras į aplinkos bei švietimo, mokslo ir sporto ministrų postus jau turi, bet jos dar vis derinamos su prezidente. Pasak premjero, tiek Vyriausybė, tiek prezidentė renkasi atsakingai, nes ministrai turi atitikti ne vieną kriterijų.

„Tai nėra paprasta. Reikia pasirinkti kandidatus labai atsakingai, tai taip ir daroma yra. (...) tikrai yra ir į vienas, ir į kitas pozicijas. Tačiau, jau kaip minėjau, reikia tikrai paimti patį geriausią variantą, pasiderinti su prezidente, kuri taip pat dalyvauja šiame sprendime, tas dialogas su prezidente vyksta“, - antradienį LRT radijo laidai ,,Ryto garsai“ sakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, kiekvienoje ministerijoje yra sudėtingų iššūkių, todėl kandidatai turėtų nebijoti turėti aiškią viziją, gebėjimus ir valią tą viziją įgyvendinti.

„Ne tik švietimo sistemoje sudėtinga, bet kurią ministeriją bepaimtume tikrai ten yra pakankamai daug iššūkių, tiktai mes vienus daugiau aktualizuojame, kurie liečia galbūt platesnį ratą visuomenei. Švietimas liečia mus visus absoliučiai, ir dėl to tie iššūkiai nėra menki, bet jeigu žmogus bijo iššūkių, bijo pokyčių, kažkokį vidinį nerimą jaučia dėl to, tai tikrai ministro pozicija yra ne jam“, - sakė premjeras.

ELTA primena, kad gruodį prezidentė D. Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais priėmė švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atsistatydinimą ir atleido Kęstutį Navicką iš aplinkos ministro pareigų.

Gruodžio 18 d. prezidentė D. Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į ministro pirmininko teikimą, paskyrė Mindaugą Kvietkauską į kultūros ministro pareigas.

Kas taps aplinkos bei švietimo, mokslo ir sporto ministrais, premjeras dar neatskleidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių