Prezidentūra iš naujos Vyriausybės tikisi kitokių veiklos standartų

  • Teksto dydis:

Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė sako iš naujos Vyriausybės besitikintis kitokių veiklos standartų.

„Tie lūkesčiai, be abejonės, yra, kad ateitų žmonės, kurie būtų pasirengę, turėtų viziją, apskritai savyje turėtų šiek tiek kitokius standartus, kurie neneigtų politinės atsakomybės sąvokos, moralinės atsakomybės savokos politikoje, kurie nesilaikytų įsikibę savo pozicijų ir ypatingai tuose atvejuose, kai iškyla rimtų, pagrįstų abejonių dėl valstybės lėšų panaudojimo skaidrumo, įvairių procedūrų vykdymo skaidrumo ir apskritai politikos skaidrumo“, – antradienį Žinių radijui sakė M.Lingė.

Valdančiajai koalicijai pastaruosius ketverius metus vadovavę socialdemokratai sekmadienį vykusiuose rinkimuose daugiamandatėje apygardoje užėmė trečią vietą, „Tvarka ir teisingumas“ vos pateko į Seimą, o Darbo partija neperžengė 5 proc. barjero.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą minimalia persvara laimėjo opoziciniai Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, antrą vietą iškovojo neparlamentinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Žmonės rodo, kad jie nori pokyčių, jie nori kitokios politikos. Galima daryti išvadą, jog buvo balsuojama, kad būtinai būtų nubausti kažkokie buvusieji, bet iš tikrųjų buvo pareikšta valia, kad skandalų politika, tas skaidrumo stygius politikoje, atsakomybės stygius politikoje... Na, žmonės pasakė, ką apie tai galvoja, pasakė apie tai aiškiai ir suteikė pasitikėjimo kreditą naujoms jėgoms“, – kalbėjo M.Lingė.

Konservatoriai per Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje surinko 21,66 proc. balsų ir iškovojo 20 parlamentarų mandatų, už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą balsavo 21,55 proc. balsų, jiems teko 19 mandatų, socialdemokratai sulaukė 14,43 proc. rinkėjų palaikymo ir gavo 13 mandatų.

Daugiamandatėje apygardoje renkami 70 Seimo narių iš 141. Dauguma likusių parlamentarų bus išrinkti po dviejų savaičių antrame rinkimų ture. Pirmame rinkimų ture Seimo narių mandatus vienmandatėse apygardose iškovojo trys politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių