Prezidentūra apie pokyčius atstovaujant EVT: jokių argumentų nepateikta

Valdantieji konservatoriai šalies vadovą Gitaną Nausėdą ragina iš naujo apsvarstyti atstovavimo Europos Vadovų Tarybai (EVT) klausimą. Tačiau Prezidentūra tvirtina, kad, nepaisant kas savaitę vykstančių G. Nausėdos ir premjerės Ingridos Šimonytės susitikimų, ant stalo taip ir nebuvo padėta argumentų, kodėl reikėtų iš prezidento perimti atstovavimo EVT funkciją.

„Ši sistema veikia, ji veikia gerai ir ji gali toliau veikti. Jeigu yra kažkokių motyvų, dėl ko reikia susitarti – tuomet ant stalo reikia dėti tuos motyvus. Tačiau kol kas jų nebuvo girdėti“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė.

„Prezidentas susitinka su premjere kas savaitę. Nebuvo išsakyta jokių argumentų, kodėl egzistuojančią sistemą reikėtų keisti. Manome, kad jos nereikėtų keisti“, – pridūrė ji.

Nežinia kodėl dabar – po 12 metų – vėl reikia iš naujo susitarti. Kas pasikeitė, kas įvyko?

Apskritai, pažymėjo A. Skaisgirytė, Lietuvos atstovavimo EVT būdas nusistovėjo dar Dalios Grybauskaitės prezidentavimo metu, tad dabar, akcentavo mananti patarėja, tikrai nėra pagrindo sistemą keisti.

„Susitarti buvo galima prieš 12 metų. Tada jau buvo susitarta, kad važiuoja Lietuvos Respublikos prezidentė tuo metu. Nežinia kodėl dabar – po 12 metų – vėl reikia iš naujo susitarti. Kas pasikeitė, kas įvyko?“ – apibendrino A. Skaisgirytė.

Pastaruoju metu daugiausiai konservatorių stovyklai atstovaujantys politikai kelia klausimą, ar nebūtų geriau, jei Lietuvai EVT galėtų atstovauti premjerė I. Šimonytė. Nuo pirmosios D. Grybauskaitės kadencijos pradžios Lietuvai EVT atstovauja prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PREZIDENTAS-GANDONEŠIS

PREZIDENTAS-GANDONEŠIS portretas
Klausysis ten atydžiai, ką tarsis, kaip tvarkysis savo šalyse premjerai ir gryžęs perpasakos Ingridai(kad tik ko nepamirštų), nes tuos planus įgyvendinti yra viriausýbės darbas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių