Prezidentės patarėjas: valstybės žemės naudojimas yra chaotiškas

  • Teksto dydis:

Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) ketinimai nutraukti žemės nuomos sutartis su Arvydo Avulio valdoma nekilnojamojo turto plėtros įmone „Hanner“ dėl buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijos nuomos rodo chaotišką valstybinės žemės naudojimą, sako šalies vadovės patarėjas.

„Su valstybės žemės naudojimu yra tikrai visiškas chaosas ir tikrai atsakomybės nebuvimas, nebaudžiamumas arba korupcija - to teisinėje valstybėje tikrai neturėtų būti. (...) Ką kalbėti, kai mes norime kalbėti apie pasitikėjimą investuotojais iš užsienio. Vyriausybė turėtų reikalauti atsakomybės iš sau pavaldžių institucijų, be abejo, ir savivaldybė turi padaryti savo darbus ir įsipareigojimus, kas buvo dėl bendrojo plano pakeitimų. Žiūrint su žemės klausimu, ką kalba ir patys verslininkai, tai iš tikrųjų žemės grąžinimas arba restitucija savo laiku nebuvo baigta“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

Anot jo, visos valstybinės institucijos turi prisiimti atsakomybę už savo sprendimus.

NŽT praėjusią savaitę pranešė ketinanti nutraukti dvi valstybinės žemės sklypo nuomos sutartis su „Hanner“, kuri 8 ha teritorijoje stato 20 mln. eurų vertės „Marriott“ viešbutį, dar šiemet planuoja pradėti statyti verslo centrą, o vėliau - ir daugiabučius. Be to, 20 mln. eurų vertės daugiabučių projektas „Pilies apartamentai“ jau baigiamas įgyvendinti. Bendros investicijos šioje teritorijoje siektų apie 200 mln. eurų.

Vilniaus apygardos prokuratūra nurodė tarnybai svarstyti dėl nuomos sutarčių nutraukimo, nes sklypai buvo išnuomoti ne aukcione, todėl ši žemė gali būti naudojama tik pagal įteisintą jos paskirtį - stadiono veiklai.

Šią savaitę Vyriausybės, NŽT ir „Hanner“ atstovai bandys ieškoti kompromiso, kaip išspręsti problemą. Statybos darbai šioje teritorijoje vyksta toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių