Prezidentės patarėjas: ministerijų pertvarka turi duoti naudos

  • Teksto dydis:

Valdančiųjų ketinimai iškelti dalį ministerijų iš Vilniaus į Kauną bei naikinti Energetikos ministeriją, perduodant jos funkcijas Ūkio ministerijai, turėtų būti pagrįsti naudos analize, sako prezidentės patarėjas.

„Jeigu būtų įvertintas efektyvumas, jeigu būtų apskaičiuota nauda tokių sprendimų, tai, be abejo, galima kelti nors ir į Marsą“, - antradienį interviu Žinių radijui sakė prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

Anot jo, sprendimai galėtų būti svarstomi įrodžius, jog ministerijų pertvarka atneštų naudos.

„Reikia vertinti sudedamąsias dalis, kurios lemtų, ar tas sprendimas tikrai užtikrintų tų ministerijų geresnį darbą, ar užtikrintų geresnę kokybę, ar darbuotojai dirbtų geriau, ar žmonės nuo to gautų geresnes valstybės teikiamas paslaugas. Jeigu iš tiesų bus įrodyta, kad tai sukurtų didesnę pridėtinę viešąją vertę ir užtikrintų geresnį, sklandesnį darbą, tai, be abejonės, šitie sprendimai yra svarstytini“, - kalbėjo M.Lingė.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis yra pasiūlęs į Kauną iškelti Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas. Valdantieji taip pat ketina iki kitų metų pavasario panaikinti Energetikos ministeriją ir jos funkcijas perduoti Ūkio ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kai daugiau proto nėra - pradeda ministerijas kilnoti. Čia panašiai pagal Krylovą.....

baudziauninke

baudziauninke portretas
reikia iskelti i kauna,gana vilniuj tupeti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių