Prezidentės patarėjas: JAV administracija išsklaidė nerimą

  • Teksto dydis:

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas sako, kad Miuncheno saugumo konferencijoje savaitgalį išsakyti Jungtinių Valstijų administracijos aukštų pareigūnų pažadai remti įsipareigojimus NATO išsklaidė Europoje tvyrojusį nerimą.

„Amerikos atstovų pasakymas apie savo įsipareigojimus yra labai aiškus. Aš manau, kad tai Europoje išsklaidė buvusias abejones“, – Žinių radijui antradienį sakė patarėjas užsienio politikai Martynas Lukoševičius.

„Aš manau, kad klausimų, kurie kažkam kilo pagrįstai ar nepagrįstai – dabar yra mažiau“, – pridūrė diplomatas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) praėjusią savaitę į Europą atsiuntė viceprezidentą Mike'ą Pence'ą (Maiką Pencą) ir du aukščiausius ministrus, kad šie patikintų sąjungininkus, jog naujoji administracija tęs jau beveik septynis dešimtmečius vykdytą transatlantinę politiką ir laikysis įsipareigojimų Europos saugumui.

Kartu JAV viceprezidentas pareiškė, kad Vašingtonas tikisi, jog NATO narės iki šių metų pabaigos parodys realią pažangą didinti gynybos biudžetus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dėl kagb beprotės nerimo viskas aišku,nes jos nerimas visiškai suprantamas,kad baigesi kadencija ir be karo,niekaip negalima bus pratęst ir šitas karas reikalingas,kad nurašyt jos vagystes,be to dar bankų užgrobimai,o tai jau kvepia,ne tik kalėjimu,bet dar gal ir daugiau kuo..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių