Prezidentės patarėja: valdantieji kratosi atsakomybės dėl Darbo kodekso

  • Teksto dydis:

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja sako, kad valdantieji nepagrįstai kratosi atsakomybės dėl Darbo kodekso, vengdami priimti sprendimus, kol nesulauks išvadų iš Trišalės tarybos, kurioje posėdžiauja profesinių sąjungų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai.

„Vyksta atsakomybės nusimetinėjimas. Tai yra Vyriausybės ir Seimo atsakomybė. Trišalė taryba yra patariamasis organas (...). Žmonės balsavo ir rinko ne Trišalę tarybą, žmonės balsavo, žmonės rinko Seimo narius, klausydami, ką jie žada ir tikėdami tais pažadais“, - Žinių radijui antradienį sakė Lina Antanavičienė.

Prezidentės patarėjos teigimu, socialinis dialogas turi būti skatinamas, „bet valdantieji neturėtų slėptis nuo atsakomybės“.

L.Antanavičienė sakė, kad Trišalėje taryboje Vyriausybė „galbūt kai kuriais klausimais palaikydamo šiek tiek daugiau vieną pusę, o ne kitą pusę“. Žurnalisto perklausta, ar ji turi mintyje darbdavių palaikymą, prezidentės patarėja atsisakė tai viešai įvardyti: „Tiesiog vieną pusę galbūt daugiau negu kitą“.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Trišalės tarybos išvadų laukiama dėl septynių techninio pobūdžio pataisų. Anot ministro pirmininko, taryba jas aptars vėliau antradienį.

„Vienintelis neaiškumas yra ne kartą įvardintas principas, kad Seimas turėtų pataisyti Darbo kodeksą taip, kaip sutarė Trišalė taryba. Tos derybos įvyko laikantis to principo, kad nauji pasiūlymai po Trišalės tarybos nėra svarstomi, tačiau buvo keletas pataisų įregistruota ir po Trišalės tarybos, iš viso 7 tokios intervencijos. Šiandien kaip tik renkasi Trišalė taryba dėl tų 7 pataisų, kurios nebuvo svarstytos Trišalės tarybos, tada būtų galima spręsti plenariniame posėdyje, kam pritarti, o ką atmesti“, - antradienį LRT radijui sakė premjeras S.Skvernelis.

„Nemanau, kad tos pataisos yra esminės, juo labiau, kad nei vienos iš jų neatstovauja darbuotojų interesams. Jos yra daugiau techninio pobūdžio, tačiau reikalingos aptarti Trišalėje taryboje“, - pridūrė ministras pirmininkas.

Liberalesnis Darbo kodeksas buvo priimtas praėjusiais metais, tačiau Seimo rinkimus laimėję „valstiečiai“ jo įsigaliojimą atidėjo pusmečiui, žadėdami geriau užtikrinti darbuotojų teises.


Šiame straipsnyje: Darbo kodeksasVyriausybėSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vadinkim daiktus savo vardais - tai Baudžiavos kodeksas! (vergovėj vergai bent maitinami buvo).

Anonimas

Anonimas portretas
O KODEL VALDANTIEJI TURETU PRISIIMT ATSAKOMYBE !!!???? uz ta mesla --,,,darbo kodeksa,,, -- kury sukurpe tesesaugos ministerijos riomerines profkes pridurkai uz 5 milijonus , valdziagyviu [tame tarpe prezidentes] ir verslianyku uzsakymu, ir KURIS NETINKA NEI VIENAM TAUTIECIUJ--- ISSKYRUS MAZA GRUPELE VARIUGU --AFERIUGU--siuo metu prie grybauskines valdzios dar nesedinciu kalejime ,o suda malanciu aukstom temom....SY -bausdziaviny ,,DK,, bande prastumt socdemai su Butkevicium ..is karto dugne atsidure , dabar panasiai norima susidorot ir su valstieciais ... reikalaujama ,kad jie prastumtu grybauskaites ir aferistu sukurpta ,,,darbo kodeksa,,, na o tauta valstiecius kaip socdemus visus pasiustu nax....j
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių