Prezidentei už nuopelnus spausdinto žodžio puoselėjimui – „Spaudos Atlantas“

  • Teksto dydis:

Prezidentei Daliai Grybauskaitei įteiktas svarbiausias Lietuvos spaustuvininkų asociacijos apdovanojimas „Spaudos Atlantas“, skiriamas už svarius nuopelnus spausdinto žodžio puoselėjimui ir dėmesį spaudos pramonei.

Nominacija skirta už šalies vadovės inicijuotą ir 7 metus vykstančią akciją „Knygų Kalėdos“, nešančią svarų indėlį į Lietuvos spaudos pramonės žinomumą ir sklaidą, stiprinančią knygos, spausdinto žodžio kaip vertybės idėją visuomenėje ir kiekvieno žmogaus širdyje.

Pasak šalies vadovės, šiandien, pasitinkant naują nepriklausomos Lietuvos valstybės šimtmetį, spaustuvininkus prisimename ne veltui. Būtent knygnešiai, spausdintas lietuviškas žodis ėjo tą patį kelią kartu su Lietuvos žmonėmis į Nepriklausomybę. Būtent spausdintas žodis buvo laisvės nešėjas, įkvėpimo, rezistencijos ir kovos šaltinis.

Renginyje pranešimus skaitė verslininkas Ilja Laursas, „Tūkstantmečio odisėjos“ idėjos bendraautoris ir jachtos „Ambersail“ kapitonas Paulius Kovas, apdovanojimus įteikė „Verslo žinių“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas, „Media bitės“ vadovas Tomas Balžekas.

Už inovatyvius ir kūrybiškus sprendimus apdovanoti studentai, spaudos įmonėms ir projektų užsakovams apdovanojimai įteikti už reikšmingiausius spaudos srities darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių