Prezidentė: rinkimai dar nesibaigė

  • Teksto dydis:

Vertindama pasibaigusį balsavimą Seimo rinkimų pirmajame ture prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, jog žmonės rinkosi permainas.

„Akivaizdu, kad žmonės balsavo už permainas ir prieš skandaluose paskendusią koaliciją. Bet rinkimai dar nesibaigė - kam patikėti šalį rinkėjai galutinai nuspręs antrajame rinkimų ture“, - teigia šalies vadovė. Jos komentarą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Rinkimai dar nesibaigė

Seimo rinkimai dar nesibaigė, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė ir ragina Lietuvos piliečius balsuoti antrajame rinkimų ture.

„Rinkėjai pasisakė už atsakingumą, skaidrumą ir pokyčius, bet rinkimai dar nesibaigė, todėl kviečiu visus dalyvauti antrajame rinkimų ture ir priimti galutinį sprendimą, kam patikėti šalį“, - prezidentės spaudos tarnybos išplatintame vaizdo įraše sakė D.Grybauskaitė.

Opozicinė Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) aplenkė iki šiol Seimo rinkimų pirmajame ture pirmavusią neparlamentinę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, rodo pirminiai Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Suskaičiavus balsavimo rezultatus 1982 apylinkėse iš 1996, konservatoriai surinko 21,6 proc. balsų ( iš viso 271671 balsų) ir gali tikėtis 20 mandatų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai tenka 21,6 proc. - iš viso 271648 balsų ir 19 mandatų.

Atotrūkis tarp partijų tesiekia 23 balsus, tačiau jis dar gali keistis, nes negauti duomenys iš kai kurių apylinkių.

Toliau eina Lietuvos socialdemokratų partija su 14,44 proc. balsų ir 13 mandatų, Liberalų sąjūdis, gavęs 9 proc. balsų ir 8 mandatus, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, surinkusi 5,4 proc. ir užsitikrinusi 5 mandatus, bei partija „Tvarka ir teisingumas“ su 5,3 proc. balsų bei 5 mandatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mastytojas

mastytojas portretas
ji rami laimejo jos mylimas senelis atvedes o tiksliau prastumes i olimpa savo darbu teseja anukeli

Antonas

Antonas portretas
tikras permainas Lietuvoje pradės Antonovas,tada lygios bus visos partijos

www

www portretas
Musu Prezidente miegos ramiai
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių