Prezidentė Vokietijos kanclerei įteikė valstybinį apdovanojimą

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Briuselyje Vokietijos kanclerei Angelai Merkel penktadienį įteikė valstybinį apdovanojimą – Vytauto Didžiojo ordino Didįjį kryžių.

Anot prezidentės spaudos tarnybos, apdovanojimas paskirtas už „atsakingą europinę lyderystę ir asmeninį indėlį stiprinant abiejų šalių politinį, gynybos, ekonominį, kultūrinį ir visuomeninį bendradarbiavimą“.

„Atsakinga ir drąsi kanclerės pozicija daug prisidėjo prie Vokietijos sprendimo vadovauti priešakinių NATO pajėgų batalionui Lietuvoje. Grėsmių akivaizdoje jaučiame tvirtą Vokietijos paramą ir žinome, kad šia šalimi galime pasikliauti“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Vokietija vadovauja Lietuvoje šiemet dislokuotam tarptautiniam NATO batalionui.

Be to, Lietuva iš Vokietijos perka nemažai ginkluotės ir karinės technikos, tarp jų – pėstininkų kovos mašinas „Boxer“ ir haubicas „PZH2000“.

Vokietijos investicijos Lietuvoje viršija 1,2 mlrd. dolerių. Vokietijos kapitalo įmonės Lietuvoje yra sukūrusios per 17 tūkst. darbo vietų.

Abiejų šalių mokslininkai įgyvendina apie 50 bendrų tyrimo projektų, užmegzta beveik 60 miestų partnerysčių. Pernai į Lietuvą atvyko daugiau nei 170 tūkst. vokiečių turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Aš tave gerbiu, ir tu mane gerbi, reiškia mudvi abi gerbiamos?

Anonimas

Anonimas portretas
Nu gražiai gražu. Kaip fainai....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių