Prezidentė su JT vadovu aptarė pratybų „Zapad“ grėsmę

  • Teksto dydis:

Niujorke viešinti prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Jungtinių Tautų (JT) generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu (Antoniju Guterišu), jie aptarė Rusijoje ir Baltarusijoje šiuo metu vykstančias karines pratybas „Zapad“.

Prezidentės spaudos tarnyba pirmadienį pranešė, kad šalies vadovė informavo JT generalinį sekretorių „apie Rusijos veiksmus Lietuvos pasienyje, saugumo padėtį regione ir agresyvių pratybų „Zapad“ keliamą grėsmę viso pasaulio žmonėms“.

„Prezidentės teigimu, labai svarbu pasaulio lyderiams, tarptautinių organizacijų vadovams pateikti objektyvią informaciją iš pirmų lūpų, kas vyksta mūsų regione. Prezidentė vienintelė iš „Zapad“ grėsmes patiriančių šalių vadovų turi galimybę asamblėjos metu tiesiogiai JT vadovui pristatyti situaciją“, – teigiama pranešime spaudai.

Anot D.Grybauskaitės, realaus konflikto su NATO valstybėmis modeliavimas, slepiamas pratybų mastas ir scenarijai, karių ir taktinės ginkluotės dislokavimas, nekonvenciniai veiksmai byloja apie agresyvų ir puolamąjį „Zapad“ pobūdį.

„Kaliningrade sutelkti branduolinių ginklų, artilerijos ir raketų pajėgumai gali pasiekti net Lisaboną“, – rašoma pranešime.

Jungtinių Tautų vadovas yra iš Portugalijos.

Pasak prezidentės, pasaulis turi išmokti Krymo, Padniestrės, Pietų Osetijos ir Abchazijos pamokas ir į agresyvius veiksmus nežiūrėti pro pirštus. Jos teigimu, pastaraisiais metais Jungtinių Tautų reakcija į tarptautinės teisės pažeidimus nepakankama ir ji pilnai nebeatlieka savo misijos.

Šalies vadovė taip pat pakvietė A.Guterresą kitąmet atvykti į valstybės atkūrimo šimtmečio renginius Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Gera proga musu prezidentei priminti visam pasauliui, kad ZAPAD pratybos vyksta teritorijoj,kuri jau nuo 1995 m Rusijai nebepriklauso. Saltinis "Potsdamo konferencija 1945 m liepos 17-ta--- rugpjucio 2-a."

...

... portretas
Tai mums jau gėles pirkt?.. nes tokia baimės psichozė mums jau ima atsibost.

Anonimas

Anonimas portretas
saunuole musu prezidente kad isvaziavo.jei butu pavojus ji visam pasauliui paskelbtu.ji suvienytu visa pasauli pries maskva.nenori ju vadas kad pasaulio lyderiai ji izoliuotu nenoretu bendraut.labai nervavausi dabar nurimau.gerai dirba musu valdzia ir specialiosios tarnybos.saunuoliai visi.jau2d liko jauciu viskas bus gerai.nusiraminkit zmones.kazkada kai puole mus baisu buvo bet radija televizija padejo skleide viska kas pas mus buvo.aisku svarbiausia buvo zmones kurie gyne musu sali radija televizija
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių