Prezidentė smerkia Seimo „kėsinimąsi“ į pirmąjį Konstitucijos skirsnį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pasmerkė parlamentarų „kėsinimąsi“ į pirmąjį Konstitucijos skirsnį, pareiškusi, kad tai yra neatsakinga ir pavojinga.

Taip ji kalbėjo „valstietei“ Agnei Širinskienei rengiantis pateikti įstatymo projektą, kur mažinama kartelė šiam skirsniui keisti.

Parlamentarė siūlo, kad Konstitucijos pirmo skirsnio straipsniams pakeisti užtektų daugiau kaip pusės referendume dalyvavusių piliečių balsų arba ne mažiau kaip dviejų penktadalių rinkimų teisę turinčių piliečių balsų.

Dabar įstatyme įtvirtinta, kad pirmo Konstitucijos skirsnio nuostatas galima keisti, tik jeigu tam pritaria daugiau kaip pusė visų rinkimų teisę turinčių piliečių.

„Pirmasis Konstitucijos skirsnis, noriu priminti, įtvirtina pamatines, svarbiausias tautai ir valstybei vertybes, tokias kaip kalba, vėliava, teritorinis vientisumas, sostinė, valstybės suverenitetas“, – sakė šalies vadovė, apdovanodama Konstitucijos egzamino nugalėtojus.

„Todėl tai yra ne tik neatsakinga, bet ir labai pavojinga“, – pridūrė ji.

„Tokie žmonės tikrai nedalyvavo Konstitucijos egzamine ir kažin, ar žino ne tik raidę, o, svarbiausia, ir Konstitucijos dvasią“, – teigė D. Grybauskaitė.

Kartelę referendumui siūloma mažinti rengiantis referendumui dėl dvigubos pilietybės, jis turėtų vykti kitų metų gegužės 12 dieną ir gegužės 26 dieną, kai planuojami prezidento rinkimų pirmas ir antras turai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam

Kam portretas
Kam kalbet apie konstitucinius pazeidimus tik ne jai prie jos buvo daugiausiai pazeista konstitucija su jos sukurtu konstituciniu teismu

/////

///// portretas
va va--butent tu prezidente jau dvi kadensijas ir pazeidineji ta PIRMAJY SKIRSNY ,KURIS YTVIRTINA VALSTYBINES VERTYBES --VELIAVA ,TERITORINY VIENTISUMA, VALSTYBES SUVERENITETA ,TAUTA...suvereniteta ==prasikai , tauta= isvaikei, veliavos =niekas negerbia , sostinej -=aferiugu korumpuotu kysiniku lizdas

Kęstas

Kęstas portretas
Varyti mūsų tautą iš mūsų Lietuvos, atiminėjant pilietybę, yra trumparegiška politika. Pakaitalo nebus. "Nuo šiol Vokietija laisviau įsileidžia ukrainiečius ir baltarusius darbams Vokietijoje. Kadangi vokiečiai daug daugiau moka algos, negu mūsų nevykėliai verslininkai, tai Lietuvos verslui ateina krachas." Nėra jokios perpektyvos toliau eksplotuoti kaimynus. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių