Prezidentė siūlo griežtinti bausmes už mokesčių vengimą

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pateikė Baudžiamojo kodekso pataisas, kuriomis siūlo sugriežtinti bausmes už didelio masto mokesčių vengimą.

Anot Prezidentūros, pataisos parengtos atsižvelgiant į teisines spragas, kurias atskleidė dešimtmetį trukusi Darbo partijos apgaulingos buhalterijos byla.

„Prezidentė siūlo už didelio masto sukčiavimą mokesčiais bausti kaip už sunkų nusikaltimą. Įstatymo pataisomis siūloma numatyti, kad daugiau kaip 19 tūkst. eurų mokesčių nuslėpusiems arba organizuotoje grupėje veikusiems asmenims būtų taikoma tokia pat atsakomybė kaip ir už sukčiavimą – tai yra laisvės atėmimas iki aštuonerių metų“, - teigiama pranešime spaudai.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas ir kiti kaltinamieji pernai buvo nuteisti baudomis dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Teismai atmetė prokuroro prašymą įkalinti V.Uspaskichą dėl sukčiavimo.

Prezidentės patarėja Rasa Svetikaitė BNS sakė, kad šiuo metu mokesčių vengimas priskiriamas prie nesunkių nusikaltimų, o tai lemia mažesnes bausmes, trumpesnius senaties terminus ir apriboja galimybes taikyti kriminalinės žvalgybos priemones.

Prezidentė siūlo diferencijuoti atsakomybę už mokesčių vengimą, priklausomai nuo siekiamos išvengti mokesčių sumos. Nuslėpus iki 19 tūkst. eurų grėstų laisvės atėmimas iki ketverių metų, daugiau kaip 19 tūkst. eurų - iki aštuonerių metų. Šiuo metu maksimali bausmė yra treji metai laisvės atėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vergas

Vergas portretas
Manytina nesityčioję iš ubagais paverstos tautos, padarykite MGL kaip normalioje europos šalyje ir pašalpas po 1000 eurų kaip ciivilizuotoje šalyje,atlygininmus ir kainas, o ne tik mokesčius europietiškais, ir tie mokesčių "sukčiai" virs paprastais vargetomis, o ne vykite paskutinius gyventojus iš šalies, bei tegul bankai ne po 3900 Eu per metus moka mokesčių , o milijonieriai ne po 5-10 procentų nuo turto moka, o po 50-70 procentų kaip amerikoje, pagal milijardinius pelnus, ir nereikės ubagų versti nusikaltėliais. gal pagaliau nebeverskite ubagams visų bėdų o oligarchus papurtykite. Kiek dar tėvai savo vaikus ir anūkus tik per "Skype" glamionės ir mylės? O kas jų neturi tegul pagaliau atsipeikėja bent nuo naujametinių saliutų salvių.

Anonimas

Anonimas portretas
tegu pasižiūri,kaip konrestas pinigus moka vokeliuose

pensininkas

pensininkas portretas
o kas baus tuos kurie savinasi priklausomai nustatyta mokesti ir seimo patvirtinta bet buv valdzios neismokama uz okupacijos nukentejusio asmens turincio liudiyma bet p. Sidlausko visapusiskai blokuojamo tam randant ivairiu priezasciu tai buv komunistu ir ju pagelbininku akivaizdus nenoras atlikti teisetas pareigas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių