Prezidentė sako kol kas nesulaukusi kandidato į teisingumo ministrus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako kol kas iš premjero nesulaukusi kandidatų į teisingumo ministrus.

„Nesulaukiau jokių kandidatų. Teikimo nebuvo, todėl ir aptarinėti neturiu ką“, – trečiadienį žurnalistams sakė prezidentė.

D. Grybauskaitės teigimu, svarbiausi reikalavimai kandidatui – teisininko kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

Teisingumo ministro pareigos laisvos nuo kovo 9 dienos, kai jas paliko Milda Vainiutė.

Pagal Konstituciją, prezidentas ministrus skiria premjero teikimu.

Siūlo svarstyti, kad partijos neskirtų VRK narių

Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo svarstyti galimybę atsisakyti tvarkos, kai dalį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narių siūlo politinės partijos.

Šalies vadovės teigimu, tai galėtų užkirsti kelią politikų kišimuisi į VRK darbą.

„Matydami, kaip mėgina rungtis politinės partijos, kas ką įveiks, kas labiau įtakos VRK, kyla ir toliau klausimas, ar nevertėtų pasekti kai kurių šalių pavyzdžiu ir mėginti depolitizuoti VRK, tai yra, kai jos narius skirtų ne politinės partijos, o visai kitos institucijos“, – Trakuose žurnalistams trečiadienį sakė D. Grybauskaitė.

„Paskutinės istorijos vėl rodo, kad tiek valdantieji, tiek opozicija mėgina vienokiu ar kitokiu būdu įtakoti VRK darbą ir tai kenkia mūsų jaunai demokratijai“, – teigė šalies vadovė.

Prezidentė sakė, kad vertinti VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės galimybes eiti pareigas yra Seimo prerogatyva. Parlamento dauguma antradienį atmetė opozicijos iniciatyvą pareikšti jai nepasitikėjimą.

Prezidentė sakė, jog tikisi, kad VRK nariai „supranta tokio balsavimo pasekmes ir prisiims atsakomybę dirbti skaidriau, atviriau ir objektyviau“.

Pagal įstatymą, VRK sudaroma iš teisingumo ministro, Lietuvos teisininkų draugijos ir prezidentės siūlomų teisininkų bei partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlytų asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
O kas eis į tuščią vietą? Teisingumo tai nėra.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Reikėtų tokio ministro, kuris pasiūlytu kokiam mėnesiui abu uždaryti į vieną kamerą be tualeto ir popieriaus, maisto duoti neribotai? Ir būtinai "viagros", lai užsikruša. Dabar tik reitingai, ko iš vis neverti?

keista

keista portretas
ko socmafija nesiverzia gal jaucia savo finisa tai teks skverneliui isisegti i svarkeli magnolijos zieda ir vaziuoti i briuseli pagalbos gal zydeliai pades?........
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių