Prezidentė ragina emigrantus grįžti dirbti į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė davė startą programai „Work in Lithuania“.

Neseniai iniciatyvą „Rinkis Lietuvą“ paskelbusi šalies vadovė ypatingą dėmesį skiria į Lietuvą grįžtantiems mūsų šalies piliečiams. Šiandien startuojančios programos „Work in Lithuania“ tikslas – skatinti užsienyje gyvenančius lietuvius karjeros siekti savo gimtinėje.  Šioje informacinėje platfarmoje bus visa informacija apie įsidarbinimo galimybes Lietuvoje, darbo sąlygas ir perspektyvas.

Nepaisant to, kad atlyginimai šalyje auga, o ekonominė situacija kasmet vis gerėja, Lietuva vis dar stipriai pralaimi konkurencinę kovą pritraukdama ir išlaikydama talentingus žmones. Pasaulio ekonomikos forumo paskelbtame tyrime pagal talentų pritraukimą mūsų šalis užėmė 117, o pagal jų išlaikymą – tik 109 vietą.

Pasak prezidentės, turime pritraukti ir susigrąžinti gabiausius mūsų žmones, turinčius gerą išsilavinimą ir įgijusius patirties. Didžiausias mūsų turtas ir yra žmogus – jo talentas ir gebėjimai. Kiekvienas pilietis būtent savoje šalyje gali atrasti didesnės karjeros, pažinimo ir prasmingo darbo galimybių, todėl prezidentė ragina jaunimą rinktis Lietuvą, grįžti į Lietuvą ir dirbti Lietuvoje.

Nors tiesioginių užsienio investuotojų skaičius Lietuvoje nuolat auga, o nedarbo lygis mažėja 7 metus iš eilės (ir šiuo metu sudaro 7 proc.), beveik 70 proc. darbdavių teigia, kad jiems trūksta kvalifikuotos darbo jėgos. Vien tik šiuo metu mūsų šalyje yra daugiau kaip 9 tūkst. laisvų darbo vietų. Todėl, pasak šalies vadovės, dabar rinktis Lietuvą yra tinkamiausias laikas.

„Work in Lithuania“ – tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ projektas. Jo metu bus ne tik skatinami į Lietuvą grįžti gyvenimą svetur pasirinkę mūsų šalies piliečiai, bet ir inicijuojami pokyčiai, gerinsiantys šalies įvaizdį bei leisiantys jai konkuruoti dėl talentų pritraukimo visame pasaulyje.

Kartu su naująja programa, prie kurios jau prisijungė daugiau kaip 30 mūsų šalyje veikiančių įmonių, pradeda veikti ir interneto tinklalapis  www.workinlithuania.lt. Nusprendusieji grįžti į Lietuvą čia ras ne tik darbo pasiūlymų, bet ir naudingos informacijos, palengvinsiančios grįžimą namo.

Programos „Work in Lithuania“ simbolinis startas buvo duotas Danijos įmonėje „Adform“. Novatoriškus skaitmeninės reklamos technologinius sprendimus kurianti įmonė savo padalinius turi aštuoniolikoje šalių. „Adform“ filiale Lietuvoje dirba daugiau kaip 460 žmonių, iš kurių trečdalis – į gimtinę iš emigracijos grįžę mūsų šalies piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skotija

Skotija portretas
Nu kas ten gero toj lietuvoj jokio ten meta gyvenimo, tik viska didena o atliginimas net besisekas, kurie zmones maza pensija gauna,net nera ka ten lietuvoj gero paliko ubagu salis,tik zmones apgaudineja daugiau nieko

Anonimas

Anonimas portretas
Man tai juokinga klausytis tokiu kalbu valdzios. Vien tik didina mokescius ir sako kad ekonomika gereja kai realiai viskas pabrangsta ir vien del to padideja BVP nors realybe visiskai kitokia, yra valdzioje ir sviesiu bei geriu valdibinku bet ju per mazai, reikia kuo greiciau pakeisti tuos korumpuotus sovietinio mastymo valdininkus kurie siekia tik sau gero ir tik kaip jiems daugiau pinigu i kisene isideti. Va remtu valstybe smulku versla, mazintu mokescius tai ir sumazetu seseline ekonomika automatiskai zmones maziau sleptu mokesciu ir i biudzeta iplauktu daugiau pinigu... kartais tikrai geda kad turim tokia valdzia

Emigrantas iš Kauno

Emigrantas iš Kauno portretas
Kas iš to? Grįšiu ir kas tada? Minimumas į rankas ir kaip gyvent? Nusišnekėjo ir nusišnekės ilgai dar. Kol puse iš seimo neišstips...
VISI KOMENTARAI 82

Galerijos

Daugiau straipsnių