Prezidentė pasirašė pataisas dėl mokyklų vadovų kadencijų

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Seimo priimtas įstatymo pataisas, įvedančias kadencijas švietimo įstaigų vadovams.

Parlamentarų priimtos pataisos kadencijų neriboja, bet numato, kad mokyklų vadovai privalės būti nepriekaištingos reputacijos ir kasmet teikti veiklos ataskaitas. Jas vertins mokyklos taryba.

Dvejus metus iš eilės nepatenkinamai įvertintas švietimo įstaigos vadovas bus atleidžiamas iš pareigų.

Vadovų kadencijos trukmė bus penkeri metai.

Švietimo įstatymo pataisas inicijavusi prezidentė siūlė, kad mokyklos vadovu tas pats asmuo turėtų būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės, bet Seimas tam nepritarė.

D.Grybauskaitė teigė, kad parlamentarų priimtos pataisos užtikrins skaidrią ir depolitizuotą vadovų atranką. Į atrankos komisijų, mokyklų tarybų sudėtį nebus įtraukiami valstybės politikai.

Įstatymo pataisos įsigalios 2018 metais.

Švietimo įstaigų vadovai, paskirti į pareigas iki įstatymo įsigaliojimo, ir toliau eis pareigas iki paskyrimo termino pabaigos. Paskirtieji į pareigas neterminuotai, bet jas ėję penkerius ar mažiau metų, liks jose dar penkerius metus.

Nuo 2019 metų bus vykdomi pirmieji vieši konkursai vadovų pareigoms eiti tose švietimo įstaigose, kurių direktoriai neterminuotai vadovavo trisdešimt ir daugiau metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>noretusi ir Dirbu

>noretusi ir Dirbu portretas
Jo jo,kad balsuotu visas nukvakusiu mokytoju kolektyvas,visi mokiniai ir dar artimiausiu triju daugiabuciu gyventojai.:) O koment. ''Dirbu'',tai prasom i direktorius,pilna provincijoje (ir ne tik)laisvu direktoriaus darbo vietu,kad neklestetu tos karalystes,prasom parodyti pvz. :)

norėtųsi,

norėtųsi, portretas
kad balsuotu visas mokytojų kolektyvas.

Dirbu

Dirbu portretas
Taryba sudaro 3 pedagogai, 3 kiti darbuotojai ir 3 tevu atstovai. Klausimas- ar bus drasiu darbuotoju, nes jiems tentoliau reikes dirbti. O vadovu karalystes toliau klestes
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių