Prezidentė pasirašė dekretą dėl R. Šalaševičiūtės atleidimo

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pasirašė dekretą dėl sveikatos apsaugos ministrės socialdemokratės Rimantės Šalaševičiūtės atsistatydinimo iš pareigų.

Tai šalies vadovė pranešė žurnalistams po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

„Ką tik pasirašiau dekretą, kuriuo nuo šio mėnesio 18 dienos ministrė atleidžiama“, - sakė prezidentė.

Sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė iš posto traukiasi sulaukusi kolegų socialdemokratų, premjero ir prezidentės kritikos, kai pripažino prieš dešimtį metų davusi kyšį medikams, o STT apklausė ją tiriant galimą korupciją Šiaulių ligoninėje.

Laikinai eiti ministrės pareigas pavesta finansų ministrui Rimantui Šadžiui.

Šešioliktoje Vyriausybėje, kuri naujai gavo įgaliojimus veikti po prezidento rinkimų 2014 metais, R.Šalaševičiūtė yra ketvirtoji pasikeitusi ministrė.

2014 metų rugpjūtį Lietuvos lenkų rinkimų akcijai pasitraukus iš koalicijos pareigų neteko jų deleguotas energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Jį poste pakeitė Rokas Masiulis.

Tų pačių metų lapkritį prisiekė naujasis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, kuris pareigose pakeitė atsistatydinusį „tvarkietį“ Alfonsą Barakauską. A.Barakauskas pasitraukė paskelbus, kad STT atlieka tyrimą dėl galbūt neskaidrių ministerijos viešųjų pirkimų.

Pernai „darbietė“ Audronė Pitrėnienė tapo švietimo ir mokslo ministre, pareigose pakeitusį Daivių Pavalkį, kuris atsistatydino dėl jį delegavusios Darbo partijos kritikos.

Įstatymas numato, kad pasikeitus daugiau nei pusei ministrų Vyriausybė turi iš naujo gauti Seimo įgaliojimus dirbti. Lietuvoje yra 14 ministerijų.

R.Šalaševičiūtė Sveikatos apsaugos ministerijai vadovavo nuo 2014 metų liepos 17 dienos.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių