Šalies vadovai pareiškė užuojautą dėl rašytojo H. A. Čigriejaus mirties

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė užuojautą dėl poeto, prozininko ir vertėjo Henriko Algio Čigriejaus mirties.

Šalies vadovės užuojautoje rašytojo artimiesiems ir visai Lietuvos literatūros bei kultūros bendruomenei sakoma, kad jo kūrybos, savitos lyrikos šaltinis buvo gimtasis Pasvalio kraštas ir ypatingas sugebėjimas žvelgti į šiuolaikinį pasaulį donelaitišku žvilgsniu.   

„Sunkią netekties valandą reiškiu nuoširdžią užuojautą Velionio artimiesiems, bičiuliams ir bendražygiams, visai Lietuvos literatūros ir kultūros bendruomenei. Tegul šviesus jo atminimas išlieka visų jį pažinojusiųjų atmintyje“, – užuojautoje sakė A. Butkevičius.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos rašytojų sąjungos narys H. A. Čigriejus mirė liepos 1-ąją, eidamas 84-uosius metus.

H. A. Čigriejaus kūryba išversta į nemažai kalbų, jis yra įvertintas Jotvingių, „Poezijos pavasario“, J. Paukštelio, P. Cvirkos, Žemaitės, D. Poškos, A. Miškinio, G. Petkevičaitės-Bitės ir kitomis premijomis. 2011 metais jo kūryba įvertinta Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių