Prezidentė pakvietė garbės konsulus padėti pritraukiant užsienio investicijas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su Lietuvos garbės konsulais, atvykusiais į 7-ąjį garbės konsulų suvažiavimą.

Pasak šalies vadovės, garbės konsulų vaidmuo yra ypač reikšmingas šiemet švenčiant valstybės atkūrimo 100-metį bei pakvietė konsulus aktyviai dalyvauti pritraukiant užsienio investicijas į Lietuvą.

Lietuva šiemet stoja į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO). Narystės šiame įtakingame klube didina šalies patrauklumą užsienio investuotojams, skatina skaidrią, efektyviai valdomą ir į inovacijos orientuotą ekonomiką, geresnes verslo sąlygas bei investicijų apsaugą. Per pastaruosius metus Lietuvą atrado vieni didžiausių pasaulyje automobilių dalių ir komponentų gamintojų „Continental“ ir „Hella“, globali viešbučių rezervavimo platforma „Booking.com“.

Taip pat, pasak prezidentės, ypač perspektyvios sritys yra inovacijos, IT ir komunikacija, FinTech, biotechnologijos. Lietuva tampa regioniniu biotechnologijų centru, per pastaruosius dvejus metus dvigubai išaugo finansinių technologijų sektorius, o lietuvių startuolių sukurtos mobiliosios aplikacijos „TRAFI“ ir „DEEPER“ jau yra paplitusios po visą pasaulį.

Susitikime taip pat aptarta geopolitinė ir saugumo situacija, energetinio savarankiškumo užtikrinimas, atkreiptas dėmesys į Rusijos keliamą grėsmę, globalias ekonomines tendencijas ir Europos Sąjungos iššūkius. Prezidentė padėkojo suvažiavimo dalyviams už jų pastangas aiškinant Lietuvai svarbias pozicijas užsienio valstybėse, dvišalių verslo ir kultūros ryšių stiprinimą, indėlį pristatant mūsų valstybės ir jos žmonių pasiekimus visame pasaulyje.

Prezidentė taip pat padėkojo garbės konsulams už jų pagalbą užsienio šalyse į bėdą papuolusiems Lietuvos piliečiams, paramą sprendžiant konsulinius klausimus.

Šiemet tai dalyvių skaičiumi didžiausias suvažiavimas, į kurį susirinko 153 garbės konsulai iš 68 pasaulio valstybių. Iš viso Lietuva yra paskyrusi 220 garbės konsulų 94-iose šalyse.


Šiame straipsnyje: garbės konsulaisuvažiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
By.bi ciulpk pridurke melynu sarafanu. NIEKAS cia NEINVESTUOS nes lietuva rusai puola ir Putinas atims pinigus. Nera durniu.

Taaaaip..

Taaaaip.. portretas
šiandien pats girdėjau kaip rusų politologas į frazę ,,..amerikiečiai mūsų priešai.."atsakė pataisymu-,,amerikiečiai yra mūsų konkurentai o va priešai yra iš pabalitijo.."ir išvardino visas 3 seses, Lietuva pradėdamas..

ir kam save apsigaudinėt?

ir kam save apsigaudinėt? portretas
normaliems investuotojams mes neįdomūs. o tie kur ateina trumpalaikiai ir nelojalūs Lt. o iš ofšorų iš vis pavojingi arba ru , arba vietinių aferistų kapitalas. vienu ir kitu atveju bus galimai pavogtas iš valstybių biudžetų nes kam tada slėptis?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių