Prezidentė nekomentuoja skandalingo socialdemokratų pareiškimo

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nekomentuoja socialdemokratų pareiškimo dėl jos gebėjimo eiti pareigas.

„Aš niekada nekomentuoju atskirų politinių jėgų pasisakymų vienu ar kitu klausimu, kaip ir premjero, tokia mano nuostata galioja nuo 2009 metų“, - penktadienį žurnalistams sakė prezidentė.

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) antradienį paskelbė pareiškimą, kuriame išsakė abejones, ar kitų atsakomybės reikalaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė pati geba vykdyti tiesiogines pareigas.

Taip socialdemokratai reagavo į D.Grybauskaitės padarytą pareiškimą, jog krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas dėl „auksinių šaukštų“ skandalo turi trauktis iš posto, kad nekompromituotų krašto apsaugos sistemos ir valstybės.

„Socialdemokratai  kelia klausimą dėl pačios prezidentės atsakomybės, gebėjimo vykdyti tiesiogines pareigas ir jos vykdomos politikos pasekmių šalies ir visų žmonių gyvenimui“, – pareiškime paskelbė socialdemokratai.

„Kalbėdama apie korupcijos apraiškas, ydingą viešųjų pirkimų tvarką, prezidentė nereikalauja atsakomybės ir darbo rezultatų iš tų institucijų, už kurias atsako ji pati. Prokuratūra viešųjų pirkimų istorijoje kažkodėl neliečiama ir dangstoma“, – rašoma jame.

Praėjusią savaitę kilo ažiotažas Viešųjų pirkimų tarnybai paskelbus, kad kariuomenė aštuonis kartus didesne nei rinkos kaina pirko virtuvės reikmenų. J.Olekas sako, kad ministerija pati iškėlė pirkimo skaidrumo klausimą, pavedusi generalinei inspekcijai atlikti tyrimą, o gautą medžiagą perdavė Karo policijai.

Socialdemokratai taip pat tvirtina, esą prezidentė įsijungė į rinkimų kovą ir palaiko opozicinę Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partiją. Šalies vadovė savo ruožtu sako esanti ir liksianti neutrali.

„Konstitucinė doktrina numato, kad prezidentas turi likti neutralus, aš nei vienoj, nei kitoj pusėj nestovėsiu, visada kviečiau ir kviesiu žmones atsakingai balsuoti ir pati kaip pilietė eisiu balsuoti, bet už ką, negaliu pasakyti. Nedalyvausiu rinkimuose, nekomentuosiu, atvirkščiai, rugsėjį bus daug išvažiavimų europiniais klausimais, todėl linkiu visiems sėkmės rinkimuose, bet pati nedalyvausiu“, – penktadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Kuo daugiau socdemai drabstosi purvais, tuo blogiau patiems socdemams. Burbuliuoti galima bet ką, bet jie tampa nusmurgėliais ; sysai, bradauskai, Salamakinai - grynas tautos niekalas...

Vastas

Vastas portretas
Kuo daugiau yra drabstomasi purvais tuo geriau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių